to zwykły zestaw na koszyk xD
nie róbcie problemów ludzie ;D
[ Dodano: Wto Lip 08, 2008 22:17 ]
kurcze, pomóżcie
nie mam bladego pojęcia jak to zrobić a na innych forach nie rozumiem co piszą jakby ktoś mi to wytłumaczył jasno i prosto
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Musisz jeszcze mieć kołowrotek z żyłką, rurk antysplontaniową, krętlik z agrafką. Przez rurkę przewlec żyłkę, do rurki przypnij koszyczek, na końcu uwiąż karabinek i przypon z haczykiem, następnie załóż na hak robala , wrzuć do wody i czekaj na potwora
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 21:30
Zwykły zestaw na koszyk? Podam najprostszy. Musisz mieć:
-koszyczek zanętowy
-rurkę antysplontaniową
-hak nr 6
-żyłkę główną 0,22
-żyłkę przyponową 0,20
-krętlik
Teraz tak. Najpierw przewlekasz żyłkę główną przez rurkę antysplontaniową, do końca żyłki przywiązujesz krętlik. Po tym do samej rurki za pomocą agrafki przymocowanej go rurki mocujesz koszyczek zanętowy. Masz już założony koszyczek, a więc do drugiego oczka krętlika przywiązujesz przypon z żyłki 0,20 około 40-sto centymetrowy. Do przyponu hak. I gotowe. Koszyk wypełniasz zanętą i łowisz!
Ja radze zaopatrzyć się w koszyczki o obciążeniu od 20 do 30 gramów.
Kacpej, najprostszy zestaw to koszyk na troku bocznym. Szybki i łatwy do wykonania, prosty a zarazem skuteczny i na mocnych uciągach i w stojącej wodzie. Poszukaj na forum bo o zestawie z trokiem bocznym już było. Osobiście rysowałem jak zmontować taki zestaw
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!