Maniak, klenie powoli przenoszą się na napływy i na przelewy. Musisz próbować łowić na wyczucie. Mimo zalanej ostrogi pod powierzchnią ryby mają nadal odpowiednie warunki do schronienia i żerowania. Ostroga, mimo ze jej nie widać tworzy cienie zaprądowe czyli nadal jest dobrą kryjówką. Musisz pokombinować. Jednak teraz żerowanie może być niestabilne, ponieważ klenie szykują się do tarła lub nawet się już trą. Proponowałbym sie jeszcze wstrzymać jakieś dwa tygodnie, choć klenie mogą już być po tarle, bo zima była łagodna i trochę zegar biologiczny mógł im sie przestawić.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Ostatnio zmieniony przez borys Nie Kwi 20, 2008 20:27, w całości zmieniany 1 raz
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Ja dodam od Siebie tylko że oprócz główek poszukaj jeszcze na miejscach zalanych wśród zielska, drzew i tak dalej wszystko co może tworzyć miejsce do schronienia dla dla ryby a i oprócz główek szukaj jeszcze na opaskach. Ja ostatnio łowiłem na wysokiej wodzie na Sanie na opaskach i 40 cm klonek się trafił także dużo zależy od twojej inicjatywy