Jeździłem kiedyś w styczniu na połów troci, wyników rewelacyjnych nie miałem. Łowiłem głównie na Słupii. Mam pytanie, czy złowiliście troć? Czy marzy Wam sie wyprawa na tą piękną i waleczną rybę? Jeżeli tak to na co czekacie Koledzy, przeżyjcie tę przygodę bo warto. Ja już troć złowiłem, na wobler i jestem szczęśliwy, że mam ją na swoim rozkładzie gatunkowym złowionych ryb.
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Lisek, złowiłem kelta, ale zawsze to coś. Kiedyś wybiorę się latem na srebrniaki bo wiem, że są atrakcyjniejsze w połowie. A tak na marginesie to w Łebie łowiłem na tzw. Patelni i na wyjściu z portu.
Dla Ciekawskich, musze powiedzieć, że w tym sezonie letnim, weszło mnóstwo łososia, i troci do Parsęty. Pogoda sprzyjała tym pięknym rybą, silne porwiste wiatry północne wprowadziły olbrzymia ilość tych salmonidów we wspaniałą nadal dziką Parsętę.
Chłopaki macie dobrze ze macie takie rzeki , możecie połowić piękne i silne ryby.
Moje jedyne salmniaki były złowione na wiśle , co roku złowie 2-3 sztuki czasem więcej , ale nie jest w moim rejonie zbyt wesoło , no i jeszcze drwęca ale tam nie lubie jeździć .