Chodzi Ci o metode? Jeśli tak to normalnie, rzucasz pusty haczyk lub kotwiczke i powiedzy 3-5 sekund kołujesz kolowrotkiem i z acałej siły podcinasz i tak cały czas aż zaczpisz rybe o :
- głowe
- ciało
- itp
Jak dla mnie żenada...
Są ludzie którzy mają gdzieś tarło... co im wpadnie to biorą na patele...
Niestety takich jest sporo.
Jak raz miałem okazję złowić sandacza (na kukurydzę) z gruntu(a był w okresie ochronnym) to gość pomógł mi go podebrać a potem wziął przepalił przypon papierosem i pyta czy go chce . Ja mówię, że wypuszczę go a on go zabrał i wrzucił gdzieś za krzaki. Inni się przyglądali i pewnie też chcieli, bo sami szarpakowali. Potem gość złapał za bok suma 120cm i bach w łeb i do wora.
JA a też byłęm świadkiem złowienia szczupaka na kukurydze, był oczywiście prawidłowo zapięty... a co śmieszniejsze to kiedyś jak sciagałem wędke gruntową to szczupak przywalił mi w koszyk (widziałem to bo było to już dość niedaleko brzegu i woda była tam w miare czysta).
A ja kiedyś złowiłem okonia na miękkisz chleba Po prostu je połknął, nie to, że się zaczepił czy coś w tym stylu... chyba był głodny Szkoda, ze go wtedy nie zmierzyłem (mały byłem), ale całkiem ładna sztuka.
P.S W domu mi nie chcieli uwierzyć, że go złowiłem, myśleli, że ktoś mi go dał
W lutym byłem świadkiem jak facet łapiąc na chrupki karpie przez przypadek złapał 120 cm szczupaka, zębacz przynęte miał w gardle,gość łapał na żyłkę, z wielkim trudem wyciągnął go na brzeg, kij-210cm bazarowy za 20zł, po sesji zdjęciowej ryba wróciła do jeziora, facet jeszcze z 20 minut stał w szoku i trzęsły mu się ręce, to była jego ryba życia, rybę ważyliśmy, miała prawie 13 kg.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.