Poprzedni temat :: Następny temat
Wydarzenie, które utkwiło mi w pamięci...
Autor Wiadomość
Zielson 
Ukleja
Spinningista

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 15:00   Wydarzenie, które utkwiło mi w pamięci...

Nie mam żadnych zdjęć ale historia którą tu opiszę jest prawdziwa... Historia wydarzyła się rok temu w sierpniu 2006 r. Był bardzo słoneczny i ciepły dzień. Jezioro Szeląg Wielki, właściwie kanał łączący Szeląg Wielki i Szeląg Mały. Postanowiłem pójść na kanał, bo na pomoście nic nie brało, a na łódkę było trochę za gorąco. Także założyłem 5 cm kopyto białe z czarnym grzbietem. Obok mnie, jakieś 5/10 m siedział sąsiad i łowił na białego robaka... Po ok. 2 godzinach znudziło mi się ciągłe zmienianie przynęt, a próbowałem na wszystko: obrotówki, wahadłówkę, woblerki i gumy. Próbowałem i nic... I kiedy odchodziłem wydarzyło się coś dziwnego... Sąsiad ciągnoł sporo płotek i właśnie wzięła kolejna tylko troszkę mniejsza i nagle 2 metry przed brzegiem, a właściwie jednym bokiem kanału holowaną spokojnie płotkę chwycił ponad metrowy szczupak... Odrazu podałem sąsiadowi mój podbierak i pomogłem mu wyciągnąć esoxa... Mierzył 103 cm, ale nie wiem ile ważył... Poraz pierwszy spotkałem się z czymś takim, ale to szczęście że chwicił blisko, ponieważ to był lekki zestaw, ale i tak sie dziwie że go wyciągneliśmy... Byłem trochę zły, ale to kara bo może jak bym został 1 min dłużej pewnie on by był mój... To wydarzenie utkwiło mi w pamięci! :shock:

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 15:23   

No przygoda niezła ;) podobnie kiedyś miałem przy holu małej płotki ale nie metrowiec tylko wymiarowiec :P chwycił płoteczke i zwiał :mrgreen:.Wiesz nie powiedziane że byłby twój czasami mają takie chimery że na nic nie biorą i nagle im sie zachce płotki to chwycą płotke a nie małą gumke :P

Zielson 
Ukleja
Spinningista

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 16:23   hmm...

Ja to wiem ale w kanale szczupaki nie siedzą tylko wędrują z jeziora do jeziora i ten przepływał i chwycił bo mu koło nosa przepłyneła i tyle :mrgreen: Pozdrawiam

Maverik 
Sandacz
Pasja na całe życie:-)

Wysłany: Pon Sie 27, 2007 16:35   

A no zdaza sie ja siedzialem kiedys nad jeziorem 4h lapalem białą rybe wczesnij spinigowałem na zywca lapalem przyszedl jakis starzsy pan stary lis zapytal czy moze zucic tutaj obok mnie 2 m ja mowie jasne prose bardzo zucil wyjał szczupaka i poszedl a ja sie gotowałem nna krzesełku

"Sama wędka wędkarzem nie czyni"

Pozdrawiam

Nagrody w minikonkursach
Wygrane:
Zasponsorowane:

bobofruit 
Sandacz
Amator Spiningu

Wysłany: Wto Sie 28, 2007 07:31   

Może akurat ten szczupły miał chęć na płoteczke od twojego sąsiada!! ale i tak ładna historia;p

Zielson 
Ukleja
Spinningista

Wysłany: Sro Sie 29, 2007 15:52   

dziękuję i pozdrawiam! :>

Odpowiedz do tematu