Witam panowie. Dostałem zadanie z matematyki takiej treści: "Wymień co najmniej 3 rodzaje liczb naturalnych". z tym że muszę wiedzieć co jaka nazwa mniej więcej znaczy i chodzi mi tutaj o wszystkie rodzaje liczb naturalnych z wyjątkiem WYMIERNYCH, NIE WYMIERNYCH i CAŁKOWITYCH. Jeżeli ktoś miałby chwilkę czasu to prosiłbym o odpowiedź. Na zadanie mam czas do jutra :mrgreen: . Pozdro.
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Parzyste : 2,4,6,8 itd. ( komentarz jest zbędny )
Nieparzyste : 1,3,5,7,9 itd. ( komentarz jest zbędny )
Pierwsze : 1,3,5,7,11,13,17,19,23... ( to są takie liczby które dzielą się całkowicie tylko przez 1 i przez samą siebie )
kukuryk napisał/a:
"Wymień co najmniej 3 rodzaje liczb naturalnych"
Tak na prawdę to nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jakieś tam rozwiązanie podałem .