A kto tam w kraju na PO odda głosy aby wygrało hmmm? Młodzi ludzie ( i nie tylko ) co trochę myślą innymi kategoriami są w wielkiej ilości poza krajem. Sciągają tu rodziny. W poprzednich wyborach PO przegrało bo radio maryja ( z małej celowo) im pomogło, każdy wie jak. Teraz moherówki dopiero będą miały raj bo procentowo mają się lepiej. O czym więc marzymy? Że wszyscy się sprężą i pojdą do urn? Zapomnijcie Koledzy. Polska stoi nad przepaścią, pomóc może nam dynamicznie rozwijająca się gospodarka, a z nią powrót ludzi do kraju, którzy wybiorą rozsądnie. Poza tym PO nie jest takie słodziutkie, jedna pani gdy przeszła do rządu pisuarów to zredukowała etaty, pensje i inne dodatki szukając oszczędności. A gdzie je wydano? Na podgrzewany trotuarek co by kaczki się nie ślizgały i inne zbytki nacjonalistów i bogobojnych. :twisted:
Poza tym PO nie jest takie słodziutkie, jedna pani gdy przeszła do rządu pisuarów to zredukowała etaty, pensje i inne dodatki szukając oszczędności. A gdzie je wydano? Na podgrzewany trotuarek co by kaczki się nie ślizgały i inne zbytki nacjonalistów i bogobojnych. :twisted:
Po tym jak Kaczyński "złamał lewicę" na lodowisku w drodze do kaplicy sejmowej Pani Zyta (nie mam mimo wszystko o niej najlepszego zdania, mimo, że jest z PO) została postawiona pod ścianą... A jak by się spróbowała przeciwstawić? Wtedy Kaczyńscy podziękowaliby tej Pani .
Tak jak powiedziałem, nie jestem za Panią Zytką mimo, że pochodzi z partii mi najbliższej.
Została raz brutalnie wypieprzona, bo coś nie pasowało kaczorom i nie powinna była wracać do koryta. A wróciła, myślę, że z zachłanności. Honoru nie ma tak samo jak i nie ma go Lepper, ale to nie od dziś wiadomo.
Ale dzięki rządowi PiSS robimy duży krok naprzód;)
Postęp jest przecież widoczny gołym okiem- pod względem proporcji metrów kwadratowych bazylik na obywatela wyprzedzamy Watykan, wojsko się modernizuje- właśnie wchodzi nowa przeciwlotnicza modlitwa błagalna, są już mieszkania po 3 miliony złotych (w końcu Pan Premier mówił przed wyborami coś o mieszkaniach i o 3 milionach), o naszą moralność dba zionący miłością do innowierców radiokaznodzieja, są jakże oczekiwane przez naród podwyżki dla pracowników kancelarii sejmu. Generalnie jesteśmy na dobrej drodze do zbudowania raju na ziemi :twisted:
A teraz na poważnie- na PiSS nie zagłosuję, bo ta partia i jej koalicjanci budzą we mnie obrzydzenie (mimo że ich nowa partia ma nazwę podobną do mojego nicka). Miała być odnowa moralna, a jak jest- każdy widzi- nowa zmiana przy korycie. Nasuwa się skojarzenie z "Folwarkiem Zwierzęcym" Orwella, tyle że zamiast świń władzę przejęły kaczki.
Na PO też nie zagłosuję, bo Prezydent Tusk i Premer z Krakowa nie budzą zaufania większego niż obecni...
W sumie to nie wiem na kogo można zagłosować, by po kilku latach mieć poczucie, ze głos nie został zmarnowany...
Ja na prezydenckich głosowałem w pierwszej turze na Borowskiego... Uważam, że nie był to stracony głos mimo, że nie wygrał wyborów .
A w parlamentarnych... Pójdę za PO. Niech liberałowie dostaną swoją szansę, gorzej być już przecież nie może.
PS. Twój wywód na temat rządów czytałem Lisku jednym tchem. Piękna wypowiedź, powinieneś być komentatorem w jakiejś poczytnej gazecie, pomyśl nad tym . Masz moje poparcie .
wydaje się ,że gorzej już być nie może tak więc i ja poraz kolejny zagłosuję na PO może coś niecoś się zmieni I zarydzykuję stwierdzeniem że ojciec dyrektor wcale taki głupi niejest bo kazał jednej czarownicy eutanazji się poddać a trzeba przyznać że jest nadwyraz reprezentacyjna hehe
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
...na PiSS nie zagłosuję, bo ta partia i jej koalicjanci budzą we mnie obrzydzenie (mimo że ich nowa partia ma nazwę podobną do mojego nicka). Miała być odnowa moralna, a jak jest- każdy widzi- nowa zmiana przy korycie. Nasuwa się skojarzenie z "Folwarkiem Zwierzęcym" Orwella, tyle że zamiast świń władzę przejęły kaczki.
Na PO też nie zagłosuję, bo Prezydent Tusk i Premer z Krakowa nie budzą zaufania większego niż obecni...
Nic dodać, nic ująć :razz:
lesiu1111 napisał/a:
A w parlamentarnych... Pójdę za PO. Niech liberałowie dostaną swoją szansę, gorzej być już przecież nie może...