Wysłany: Sob Mar 15, 2008 20:40 Co robić z leżącym sprzętem?
Hey
Jeszcze nie tak dawno temu cieszyłem się że uzbierałem kasę na mój ukochany spinning, a teraz okazuję sie to być problemem
Wprowadzono zakaz spinningowania dla ludzi poniżej szestnastego roku życia
i stąd pytanie
na kręcioł mam rok gwarancji, na wędkę 2 lata.
-Pierwsza opcja.
Zostawiam kij i kładę go w kąt a kręcioł idzie do spławika
-Druga opcja
Sprzedaje kręcioł z żyłką, kij czeka na następny rok i nowy taki sam kołowrotek
-Trzecia opcja
Sprzedaje cały zestaw, i zostawiam kasę i na drugi rok taki sam kupuje.
-Czwarta opcja
Spinning robi za lekki DS
I co robić???
Najbardziej boję się tego że jak go wezmę do lekkiego gruntu lub spławika, rok będzie chodził normalnie i po gwarancji na spinningu się syppnie(odpukać) :???: narazie chodzi okey, ale jak by coś się sypneło to bym go wysłał na gwarancji, ale w następnym roku nie będę już miał
która waszym zdaniem opcja będzie the best?
Bo ja myślę że druga
Pomóżcie, pozdro!!!
wędzisko; Dragon Mystery Impulse Spin
kręcioł, SPRO Paasion
_________________ Nie tłumacz się.....wrogowie i tak nie uwierzą a przyjaciele tego nie potrzebują.....
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Posty: 3 Skąd: Karwno/Bytów/Koszalin
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 09:47 Re: Co robić z leżącym sprzętem?
Szisz napisał/a:
Hey
-Pierwsza opcja.
Zostawiam kij i kładę go w kąt a kręcioł idzie do spławika
no to ja wybrałbym pierwszą opcję, ponieważ jeśli masz gwarancję na ten kij to on tyle powinien śmiało wytrzymać(producent daje gwarancję na taki czas, jaki będzie przedmiot działał na pewno, aby nie narażać się na straty związane z świadczeniem gwarancyjnym-ale trzeba oczywiście zaznaczyć,że nie wszystkie produkty są perfekcyjne i zawsze może się zdarzyć jakiś feler...).
Ja osobiście kołowrotek wykorzystałbym do spławikowania itp, a kijek postawił spokojnie niech sobie przeleży nic mu się nie stanie..poza tym jak bedziesz teraz chciał sprzedać ten sprzęt to nie odzyskasz na pewno już tyle kasy ile za niego zapłaciłeś...takie jest moje zdanie..
_________________ "Nie ważne są sztuki, ważna jest ta przyjemność obcowania z wodą"
hmm, nie mogłem dzisiaj spać to dokładnie przeanalizowałem sprawe
wychodzi mi, że lubię łowić na rzece
a tam wędziskiem dłuższym niż 3.00m nie wejdziesz więc by się nadało to na grunt i spławik, i chyba tak więc ją zostawię do tego
_________________ Nie tłumacz się.....wrogowie i tak nie uwierzą a przyjaciele tego nie potrzebują.....