Poprzedni temat :: Następny temat
Czy wędkarstwo to nudny sport ?
Autor Wiadomość
GarbatyOkoń 
Sandacz
Cenię każdą rybę, nawet tą najmniejszą.

Wysłany: Pią Sie 17, 2007 13:41   Czy wędkarstwo to nudny sport ?

Czy sądzicie że wędkarstwo to nudny sport :?: Bo dosłownie każda osoba która nie wędkuje z mojego otoczenia mówi że to jest strata czasu. Np. gdy gadam z nimi i mówie że jade na ryby i że musze już iść to oni mówią że jestę nienormalny że to jest głupie siedzieć nad wodą i łowić ryby :!: Dla mnie to nie jest wcale nudne i mógłbym siedzieć prawie codziennie gdybym miał transport :) Bardzo mnie zachowanie takich osób denerwuje. A u Was jak to wygląda :?:

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Petryk5
Płoć

Wysłany: Pią Sie 17, 2007 14:03   

Daro masz całkowitą rację! Każdy kto nie wędkuje to tak podchodzi do wędkarstwa :( Często gdy jest się np. z kumplami na piwie i mówi się że dobra ja już nie pije :) bo rano na ryby to mówią Ci: "olej te ryby, dawaj jeszcze jedno czy dwa wypijemy" hehe.

bobofruit 
Sandacz
Amator Spiningu

Wysłany: Pią Sie 17, 2007 15:19   

Według mnie to wędkarstwo nie jest nudne lubie sobie posiedzieć nad wodą a jeszcze bardziej lubie gdy rybki biorą;p

Moi kumple wiedzą że lubie edkować i rozumieją jak musze wcześniej do dou isc itp. :)

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Pią Sie 17, 2007 18:56   

No niestety nie tylko daro tak u ciebie jest.U mnie jest podobnie że to nudne siedzieć i siedzieć i machać jakimś kijem.Lecz ci ludzie nie wiedzą co tracą :!: niestety nikt inny nie umie uszanować tego że ty robisz coś czego on nie robi i mu sie nie podoba, bo jak ty robisz to co oni to jest OK ale jak już robisz to co im sie nie podoba i czego oni nie robią to na ciebie naskakują.Poprostu brak zrozumienia dla wędkarzy :sad: :neutral:

MICHU
Węgorz

Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:47   

Mi zwisa co mówią ludzie za plecami ja uwielbiam łapac ryby i nie widze bez tego zycia na dłuzsza mete :lol:
Jak ktos mówi ze to nudne to staram mu pokazać ze niejest to nudne a jesli ktos jest chętny do spróbowania sił to daje mu wedke z takim zestawem i taka przynętą zeby miał brania chociaż małych ryb ale czasto zeby nie zdązył sie znudzić :] wtedy prędzej czy pozniej wciągnie sie :)

tofik 
Płoć

Wysłany: Sob Sie 18, 2007 13:27   

jak dlamnie wędkarstwo jest najlepszym sposobem na relax i nigdy mi się nie znudzi :!: Chociaż jest jeden plus tego iż ludzie się nudzą jak im nic nie bierze :) bo więcej rybek zostaje w wodzie no i spokojnie mogę iść wzdłuż Wisły i nikogo nie spotkać tylko ja i woda :)

Qba
Sandacz

Wysłany: Sob Sie 18, 2007 13:31   

MICHU napisał/a:
Mi zwisa co mówią ludzie za plecami ja uwielbiam łapac ryby i nie widze bez tego zycia na dłuzsza mete :lol:

Nic dodac nic ujac :P

marcelino 
Płoć
NarewOstrołęka-Duma Kurpi

Wysłany: Sob Sie 18, 2007 15:19   

ja tam zaszczepiłem 3 swoich braciaków ciotecznych i ze 4 kumpli wędkarstwem.A co do nudy na rybach to potrafię odłożyć spinning na bok i przez 2h obserwować pławiące i oczkujące jazie,to sie nie nudzi. :grin:

EYLANDT 
Płoć
EYLANDT

Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 17:58   

Wiem,że to stary temat, ale też się wypowiem. Podzielam Wasze zdanie i również się spotykam z takim zachowaniem ludzi nie wędkujących i ci którzy tak mówią są prostakami i mało inteligentni :lol: , bo tak naprawdę inteligentnym ludziom sie nie nudzi takimi jakimi są wędkarze.
Nie wiem jak na rybkach na łonie natury mogłoby mi się nudzić. Dziękuje ojcu ,że zaszczepił mnie wędkarstwem i od małego brał mnie na rybki. :)

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
wodnik 
Administrator

Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 19:05   

Można nudzić się biegnąc w maratonie, podawając pustaki na budowie albo pijąc piwo za piwem w knajpie, a nie nudzić się patrząc przez 2 godz. w spławik - kwestia podejścia.
A może oni nam po prostu zazdroszczą :?: :lol:

Odpowiedz do tematu