Dla mnie sezon był nawet niezły. Na początku roku szczupły 92cm, latem sporo białej ryby(karpik prawie 5kg, japoniec 1,2kg) a jesienią pasiaczek 37cm, i wczorajszy sandaczyk 1,5kg na zakończenie sezonu. Tylko żeby jeszcze rybacy tak nie trzebili moich jezior to już wogóle byłoby super.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Dla mnie sezon bez rewelacji jeśli chodzi o wyniki No może fakt, że złowiłem swój nowy gatunek jakim była certa i zacząłem wędkowanie na Wiśle. To chyba największa frajda z tegorocznego wędkowania
No i sporo kasy w tym roku wydałem na sprzęt. To też mnie cieszy
Ostatni sezon należał do moich najgorszych. Za dużo chciałem w tym sezonie zdziałać, nastawiałem się na wszystkie gatunki ryb i wszystkie metody co w rezultacie doprowadziło do tego, że na ani 1 z metod nie mogłem się do końca skoncentrować w z wiązku z czym moje połowy były marne. W poprzednich sezonach nastawiałem się na ryby spokojnego żeru i łowienie ich metodą gruntową i spławikową. Rezulaty były dobre, dużo linów, karasi i leszczy pokaźnych rozmiarów. W tym sezonie chciałem łowić dodatkowo szczupaki i wszelkie inne drapieżniki, co doprowadziło do tego, że zaniedbałem łowienie ryb, na których dobrze się znam. W następnym sezonie mam zamiar wrócić do łowienia ryb spokojnego żeru i na nich się skoncentrować - musi być dobrze
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Sezon nie należał do najgorszych Z okazów to tylko moja nowa, skromna życiówka okonia mi sie podobała 38cm No i jeszcze leszczyk 58cm też nie był zły Co do zawodów to udało mi się zdobyć 2 miejsce w Mistrzostwach Okręgu Spinningowych i 1 w GP Okregu w klas. juniorów. Ogólnie jestem zadowolony
GarbatyOkoń Sandacz Cenię każdą rybę, nawet tą najmniejszą.
Ja swój sezon zaliczam trochę do udanego, a trochę nie.
Udany ponieważ dzięki Wam nie widzę nic poza spiningiem i za co serdecznie dziękuje Kupiłem sobie nowy sprzęcik, dużo się dowiedziałem, rezultatów nie miałem dużych ale i tak każda rybka cieszyła w zawodach nie brałem udziału i w następnym sezonie raczej też nie wezmę bo raczej nie będzie mnie w PL. Nieudany ponieważ nie złapałem szczupaczka oraz sandaczyka wymiarowego (a tak bardzo chciałem te 2 rybki), no i jeszcze to że mało czasu spędziłem nad wodą(chcę to zmienic).
Tym wszystkich co sobie dużo połapali, zdobyli jakieś miejsca w zawodach gratuluję
_________________ Nie mam na koncie wielkich okazów,
lecz mam przyjemne chwile spędzone nad wodą!
No może fakt, że złowiłem swój nowy gatunek jakim była certa i zacząłem wędkowanie na Wiśle. To chyba największa frajda z tegorocznego wędkowania
W tym roku z Certą było gorzej, ale w zeszłym sezonie na wiosnę łapało się takie po 40cm, świetna zabawa Również w przyszłym roku chciałbym poświęcić trochę czasu tej rybce
sezon 2007 uważam za udany! Nie uwierzycie koledzy wędkarze jaki piękny miałem ostatni dzień wędkowania w 2007 roku - 7 szczupaków ! Co prawda były to szczuapaczki nie duże 50-60cm... oby sezon 2008 był jeszcze lepszy ,życzę tego wszystkim
kristoff, przypominam o polskich znakach, popraw to - mod