Wysłany: Pon Gru 17, 2007 18:06 Karta wędkarska - Anglia
NA 90% początkiem stycznia będę wyjeżdzał do Anglii na 1 lub 2 lata i chciałbym się dowiedzieć czy gdybym tam chciał łowić ryby, to muszę wyrabiać nową kartę? Może tylko opłaty na nowy rok a karta ta sama? Ogólnie chciałbym się dowiedzieć co bym musiał zrobić aby łowić tam ryby?
Dlaczego ten temat umieściłeś w dziale Regulamin i organizacja forum przenoszę tam gdzie trzeba - admin
_________________ Nie mam na koncie wielkich okazów,
lecz mam przyjemne chwile spędzone nad wodą!
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
W Angli niema czegoś takiego jak karta wędkarska a są pozwolenia na wędkowanie wykupywane na poczcie lub przez internet. Pozwolenie kosztuje 24 Funty jeśli się nie mylę i jest ważne od kwietnia do marca. Na pozwolenie możesz wędkować na wodach ogólnie dostępnych głównie rzeki. Chcąc wędkować na jakimś zbiorniku trzeba się upewnić że nie wymaga on dodatkowej opłaty.
_________________ Łowię bo lubię !!!
GarbatyOkoń Sandacz Cenię każdą rybę, nawet tą najmniejszą.
Podaje linka do strony internetowej na której można nabyć licencje na wędkowanie w Anglii oraz zaczerpnąć informacje odnośnie wędkowanie na Angielskich wodach.
http://www.environment-ag...ts/fish/399730/
_________________ Łowię bo lubię !!!
GarbatyOkoń Sandacz Cenię każdą rybę, nawet tą najmniejszą.
Hmm...
No to skoro taki temat powstal to ja tez mam pytanko
Od kiedy do kiedy nie mozna lowic na splawik (cos mi sie obilo o uszy ze od 15Marzec-15Czerwiec) Lecz wogole nie orientuje sie czy to na splawik czy to na spinning..
Dzieku za odpowiedzi!
Widze że ruszasz do Southampton Fajne miejsce,byłem jakiś czas temu.Ogrom wody i mnóstwo przystani jachtowych.Byłem tam w lecie-oj dupeczki sie tam krecą.Nie bedziesz narzekał zobaczysz A co do licencji to nie mam pojecia więc nie będe zamylał.