no to tak:
wędka: spining 2 czesciowy 2.10m węglowy
żyłka 0.16
mam komplet haczyków od rozmiaru 3 do 12
spławik 2.5g
chce łowić na rzece Orzyc
co chce łowić: płotki, okonie, klenie
O ile te na te pierwsze rybki była by szansa to już z kleniem może być gorzej. Myślę ze na rzekę spławik 2,5g oczywiście mocowany dwupunktowo wystarczy. Kij 4m to raczej uklejówka i sięgnąć po inne ryby jak płoć czy okoń lub ukleja będzie ciężko ale na początek myślę że wystarczy. Haczyk oczywiście drobnych rozmiarów czyli 12 może być na kilka białych robaków lub inną drobniejszą przynętę.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
dencio Węgorz poczatkujący spinningowiec - spławik z zamiłowania
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 12:04
Kacpej - im większy numer to mniejszy haczyk. Tak więc ograniczone jest robienie haczyków większych niż 1, ale powstają nowe rozmiary np. 0/1.
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 17:15
Co do okoni to proponowałbym żyłkę 0,18mm, przypon 0,16mm, spławik 1,5-2g, najlepiej "bombka". Kij troszkę za krótki. Przydałby się 3,90m, ale na początek wystarczy ten co masz. Jeśli chcesz łowić na spławik, musisz najpierw zanęcić łowisko, np na okonie: pokrojone czerwone robaki, zanęta uniwersalna, suszona krew, na hak czerwony robak. Podobno się sprawdza, sam będę wypróbowywał.
_________________ Wędkowanie - cały świat.
dencio Węgorz poczatkujący spinningowiec - spławik z zamiłowania
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 18:14
wodnik napisał/a:
dencio napisał/a:
Kacpej - im większy numer to mniejszy haczyk. Tak więc ograniczone jest robienie haczyków większych niż 1, ale powstają nowe rozmiary np. 0/1.
Nie 0/1 tylko 1/0 i wzwyż.
No małe niedopatrzenie z mojej strony. Dzięki Wodnik