hmm różnie to jest czasem sie doczepiają dlatego pewniej jest nosić mały grill no i w nocy nie robi blasku na wodzie co daje nam większą szansę na udaną wyprawę
Moje pytanie związane jest z rozpalaniem ogniska nad wodą.
Czy podczas łowienia mogę rozpalić ognisko??
Zależy to od regulaminu danego łowiska (czasem jest zastrzeżone zakaz rozpalania ognisk), a jeśli chodzi o łowienie gdzieś nad rzeką to niestety nie wiem jakie przepisy to regulują
Generalnie jak coś nie jest zabronione, to jest dozwolone. Nieraz podczas suszy ukazują się obwieszczenia o zakazie palenia ognisk. Ale to są tylko zakazy krótkoterminowe.
Normalnie nie widzę przeciwwskazań, a nieraz byłem kontrolowany i na temat ogniska nikt ze sprawdzających nawet nie wspomnął. Oczywiście trzeba zachować odpowiednie zasady, okopać ognisko i mieć pod ręką wiadro z wodą ale na rybkach akurat z wiadrem to nie powinno być problemu.
moim zdaniem to jak ustawisz sie na łapanie blisko brzegu to raczej nie rozpalaj l ogniska bo będą marne efekty jak jakieś będą a jeśli musisz to troszkę dalej od wody ale pamiętaj na niektórych łowiskach jest zabronione rozpalanie ogniska