Niestety w naszym kraju ten sport jakim jest wędkarstwo jest nieszanowany My potrafimy docenić nasze wody (gorsze i lepsze) oraz przyrodę jaka nas otacza, a inni myślą że to wszystko jest bezsensu i niestety dlatego powstają takie katastrofy ekologiczne które nam odbierają satysfakcję związane z wędkarstwem. W Polsce nie ma odpowiednich organów które tym wszystkim by się zajęły, może przez to, że nie ma funduszy? Trudno powiedzieć. Ale są ludzie (na tym forum jest kilku takich ) którzy całym sercem starają się aby było najlepiej i mam do nich wielki szacunek
_________________ Nie mam na koncie wielkich okazów,
lecz mam przyjemne chwile spędzone nad wodą!
Ropa przeszła przez Włocławek, Toruń, Bydgoszcz i zmierza w kierunku Grudziądza.
Słuchając dzisiejszych faktów to jak na razie udało się zebrać ok.10% :neutral: .Mieszkam w Tczewie nad Wisła(ok 150 km od Torunia)i pewnie niedługo przedostanie się do Tczewa a potem 30 km do Morza Bałtyckiego. :cry: