Poprzedni temat :: Następny temat
Trupek czy ?ywiec
Autor Wiadomość
jarogi 
Sandacz

Wysłany: Czw Maj 17, 2007 22:33   Trupek czy ?ywiec

Takie moje pytanko: Co waszym zdaniem jest skuteczniejsze na naprawde grubego drapie?nika, co preferujecie przy po3owach konkretnych drapie?ników.Ja osobiście na szczupaka ?ywca, nawet sporego, sandacz trupek nisko nad gruntem lub na dnie. Co do innych drapie?ców nie mam preferencji

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
MICHU
Węgorz

Wysłany: Czw Maj 17, 2007 23:00   

jeśli chodzi o:
szczupaka to tylko ?ywiec
sandacz to zale?y ale najlepiej zywiec malutka uklejka i niema nic lepszego :lol:
Sum to tez ?ywiec lub raczej ryba godna zjedzenia przez cz3owieka bo nie schodze poni?ej 20cm :lol: leszczy,karpików i p3oci
no i okon ale tego ju? nie 3apie na miesne ale kiedyś dobre efekty mia3em na fileciki zawieszone na kotwiczce lub p3oteczki zywe 5cm i 3apa3em piekne garbuchy
wiec teoretycznie nie ma nic lepszego ni? ?ywiec :]

jarogi 
Sandacz

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 06:10   

MICHU_PL napisał/a:
Sum to tez ?ywiec lub raczej ryba godna zjedzenia przez cz3owieka bo nie schodze poni?ej 20cm :lol: leszczy,karpików i p3oci

MICHU_PL, :!: :!: Karpików :!: :!: :!:

Jaki jest u jest wymiar ochronny karpia :?: :!: :!: :!: :!:

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 06:46   

MICHU pewnie 1le napisa3,chodzi3o mu pewnie o krąpiki ;) ?ywiec jest b.dobry na szczupca a szczególnie tego grubego(p3otka,karaś,leszczyk ma3y,krąpik itp.) ;) na okonie te? bardzo dobrym rozwiązaniem jest ?ywiec(ma3a p3otka,karasek).Na sanda3a tak jak wy?ej napisaliście trupek chocia? i na ?ywca czasami brania sie trafią

GrzegorzM 
Administrator

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 09:11   

Na polskich wodach szczupak to tylko na ?ywca. Jeśli chodzi o sandacza to martwych rybek u?ywa sie do uzbrajania specjalnych zestawów do spinningu, które są bardzo skuteczne. Okon - zdecydowanie ?ywczyk.
—ywiec myśle, ?e jest zdecydowanie lepszy :)
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.

GarbatyOkoń 
Sandacz
Cenię każdą rybę, nawet tą najmniejszą.

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 13:20   

Moje zdanie jest takie że żywiec na szczupaka, okonia oraz sandacza :P :)

lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 13:39   

Podzielam zdanie kolegów. Trupek wed3ug mnie zaczyna sprawdzaa sie dopiero oko3o listopada/grudnia kiedy powoli ca3a podwodna natura "zasypia", a drapie?niki nie chcą spalaa t3uszczu na pogoni za jedzeniem.

MICHU
Węgorz

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 23:11   

Nie nie panowie nie napisa3em 1le
:lol:
kupuje pare karpików u znajomego w sklepie i wsio ide na sumicha :lol: a karpiki są ro?nej wielkości ale najcześciej 23-28cm
ale są ze stawu hodowlanego wiec co mi mogą zrobia???
NIC bo w odrze z3apanie takiego karpika graniczy z rzeczą nie wykonalną a poza tym kiedyś czyta3em coś ze niewolno zarybiaa wód otwartych karpiem wiec tak czy siak nie móg3 bym go wypuścia(coś tak jak w przypadku byczka) :]
Ale powiem wam ze raz w ?yciu z3apa3em "karpika" na odrze mia3 moooze ca3e 3 cm :radocha: wiec mo?e rozmna?ają sie w polskich wodach...(oby tak by3o) :lol:
U mnie karpie maja 30 cm wymiar ale chyba tylko na wodzie stojącej a na odrze chyba nie cos mi sie takie coś obi3o o uszy mo?e 1le zrozumia3em...

lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Sob Maj 19, 2007 05:34   

W rzekach karp nie ma wymiaru ochronnego. Przynajmniej w torunskim okregu.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
MICHU
Węgorz

Wysłany: Sob Maj 19, 2007 22:26   

No to u mnie chyba te? tak jest :]
Ale dlamnie wymiar nie ma róznicy bo i tak w dobrej kondycji wraca do wody a nie do plecaka ojj a jak gula skacze ciotom i miesiarzom jak sie wypuści karpika 10-12 kilo po udanym holu na odrze...
uwielbiam tak ludzi stresowaa bo ja go nakarmi3em i go wypuszcze a oni by go sprzedali lub rozdali na ulicy bo to przeciez ryba jest i z nią wszystko mozna zrobia...(palanty :uoee: )

Odpowiedz do tematu