Poprzedni temat :: Następny temat
Wedkowanie w Anglii
Autor Wiadomość
pabloswidnik 
Ukleja

Wysłany: Pią Paź 31, 2008 11:59   wedkarstwo w Uk

witam
poszukuje wedkarzy z Uk do opisania łowisk oraz zasad wędkowania w Uk, stworzyliśmy portal wedkarski na wyspach www.fishmaniak.pl , mieszkam w Irlandii udało mi sie stworzyc Polski Klub wedkarski w Irlandii ,osoby ktore sa chetne do opisania zasad i łowisk w Uk zapraszam na nasz portal lub prosze o kontakt na adres postmaster@fishmaniak.pl pozdrawiam

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
GarbatyOkoń 
Sandacz
Cenię każdą rybę, nawet tą najmniejszą.

Wysłany: Wto Lis 04, 2008 02:37   

Obecnie mieszkam w Anglii i również wędkuje ale sporadycznie. Licencję nabywa się na poczcie lub sklepie wędkarskim. Ludzie podchodzą tutaj do tych spraw na poważnie, nie zdaża się, by ktoś łowił bez jej nabycia. Ryby zdażaja się duże i pięknie ubarwione np. takie jak ta

Ryba złowiona z gruntu przez zaprzyjaźnionego wędkarza. Nad wodą ludzie są bardzo życzliwi i przedewszystkim utrzymuję porządek, nigdy jeszcze nie widziałem żadnych reklamówek lub śmieci-uwierzcie mi. Powroty bywają o pustym kiju bynajmniej w moim przypadku. W mojej miejscowości nie ma możliwości zabierania ryb do domu i bardzo dobrze, na niektórych łowiskach nie wolno używać zadziornych haków. Dla każdej złowionej ryby jest oddawany szacunek obchodzi sie z nimi delikatnie oraz używa mat, lecz szczerze powiedziawszy nie pociaga mnie tutaj wędkowanie tak bardzo jak w Polsce nie odczuwa się tutaj tego tak fajnie, nie ma tutaj pogody, co chwilę deszcze i ciemne niebo, niestety brak też pięknej i jakże szlachetnej ryby jaką jest okoń i chyba przez to moje wyprawy sa bardzo żadko. Teraz jak jestę w UK naprawde brakuje mi moich dotychczas niedocenionych, a zarazem bardzo dobrze zarybionych wód jakimi są m.in rzeka Nysa, jezioro Nyskie, jezioro Turawa, jezioro Otmuchowskie i pobliskie stawy. Narazie nie mam możliwości do nich powrócic, ale jeżeli będzie możliwość na wakacjach to napewno dużo spędze tam czasu.

pabloswidnik 
Ukleja

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 10:52   

Witaj
to zajrzyj do Nas,jest dział Anglia,na wiosne chcemy gdzies z chlopakami pojechać,tylko własnie nie wiadomo gdzie,moze twoja pomoc się nam przyda.pozdr

Odpowiedz do tematu