Wysłany: Sro Mar 12, 2008 19:34 Kupować na Ebay.com warto
Jeśli chce ktoś robić zakupy na ebay.com to mu się na pewno opłaci. Sprzętu wędkarskiego jeszcze tam nie kupowałem ale elektronięe tak, np: Nikon D40x z przesyłką zapłaciłem mniej o 1200zł niż ten sam zestaw w Polsce. Wracając do zakupów to wszystko ładnie pieknie ale jak ktoś kto mieszka(znajomy/rodzina) w USA zrobi zakup za ciebie, i prześle tobie w paczce jako "używane" i wycenia to na jakies śmieszne pieniądze, bo tak to fakturka (rachunek) na pudełku i w Polsce zaczną naliczac cła, jakieś opłaty i czasami tak tanio już nie wychodzi. Jak dobrze pamiętam to już od 100$ naliczają cło.
Pisz staranniej, pamiętaj o używaniu polskich znaków. Tym razem poprawiłem, następnym razem będę musiał wyciągnąć konsekwencje-mod
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Czyli z twojego posta wynika jeszcze, że dodatkowe opłaty będą jeszcze w Polsce???
Tak jak pisałem wcześniej , jeśli zrobisz zakupy przez znajomego /rodzinę to wtedy płacisz tylko za sprzęt i koszt wysyłki do kupującego (znajomy/rodzina) i za wysyłkę do polski. ja za ekspresową paczkę 10 kg zapłaciłem 40$ i miałem ją po 5 dniach licząc dzień wysyłki.
A i przed zakupem najlepiej dowiedzieć sie ile wyniesie cię tax (podatek) bo w USA ceny są podawane bez podatku, wiec przy zakupie może się okazać że końcowa suma jest trochę wyższa niż myślałeś.