Witam wyjerzdzam w połowie czerwca do Chorwacji i zamierzam połowic troszkę, głównie na spinning ponieważ mam dużo twisterów i bede na nie łowić, moze ktos wie czy twistery sie w morzu adriatyckim sprawdzają?? wezmę tez spławik i moze grunt ale z gruntem może byc problem ponieważ tam jest skaliste dno. Jaką żyłkę używać i czy dawać przypon no i jaki haczyk jesli chodzi o spławik i grunt.
Wyczytałem ze dobra przynęta sa kałamarnice i małże może cos jeszcze??
Pisz staranniej. mod
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Po Pierwsze zezwolenie Niby musimy je mieć ale nikt nas tam nie sprawdza w sezonie od czerwca do września poniewarz straż ma leprze zajęcia takie jak wyłapywanie nurków którzy polują z kuszami czy kłósowników.Na łowienie z plaży zezwolenie nie jest drogie i wykupujesz je w porcie albo kapitanacie drogie jest zezwolenie na łowienie z łódki a jeśli chciałbys zapolować na cos grubszego to zezwolenie Big Game Fishing bardzo drogie.Co Do Sprzętu do zabrałbym prawie wszystsko lecz ja najbardziej połowiłem z gruntu jest to trochę inne wędkarstwo niż u nas Tam drobnica kolorowe rybki tłuką jak głupie co do twisterków nie wiem czy to się sprawdzi łowiłem na dłużej odległości gruntówką i oliwka na zyłke główną 0,25 używałem do spławika 0,20 zalerzy jeszcze w jakim miejscu się znajdziesz.Najleprzymi przynętami są tam kawałki kalmara sardynki które kupisz na targowiskach ciasto robale takie nasze czerwone i małże .Zestaw taki żeby przypon unosił się nad ciężarkiem.Dobra też będzie kula wodna lub matchowka i chleb na przynęte połowiłem tak sporo rybek podobnych do naszych ukleji bardzo smacznych od 20-40 cm Proponuję sie zaopatrzyć we wszystkie itemy ci potrzebne bo w tamtejszych sklepach wędkarskich jest więcej kuszy harpunów niż akcesori wędkarskich
Maverik bardzo proszę Ciebie, abyś starał zwrócić na pisownie i błędy ortograficzne rzucające się w oczy, przecież jest podkreślone na czerwono- mod
[ Dodano: Pon Maj 19, 2008 16:50 ]
Pisałem w shouboxie przed chwila zaraz to zrobie firefox nie wyswietla mi bledow
A to bardzo dziwne, bo jak edytowałem Twój post to był prawie cały czerwony - admin
_________________ Nagrody w minikonkursach Wygrane: Zasponsorowane:
Dzięki pomogłeś mi, wezmę wszystko co się da i będę próbował na wiele metod.
Ja będę łowił z brzegu i to raczej popołudniami w takich miejscach gdzie nie będzie turystów ale raczej na terenie ośrodka wypoczynkowego więc tam pewnie zezwolenia nie będą potrzebne.
To wszystko ci wyjaśni właściciel ośrodka ale podejrzewam że na terenie ośrodka nie potrzebne ci będzie zezwolenie aha i jeszcze jedno tylko haki gamakatsu czy jakie tam ale ostre tamte ryby mają dziwne mordki i ciężko się wbijają.
_________________ Nagrody w minikonkursach Wygrane: Zasponsorowane: