Odkąd tylko zaczęły się ciepłe dni, czyli jakieś 2 miesiące temu postanowiłem sobie, że w tym roku najwyższa pora kupić przynajmniej jedną porządną rzecz dotyczącą wędkowania Wypadło na kołowrotek, czas najwyższy zmienić "Mastera 808" kupionego dawien dawna za 20pare złotych... no to zaczynamy:
O Rodeo zasłuchałem się dużo dobrych opinii, i tu na forum i w sklepach. Wydałem na niego 80zł na allegro. Ma wersje 3000, i po wstępnych oględzinach muszę przyznać - naprawę warto! Wiele razy łowiłem na Shimano Catana, które jest w podobnej cenie, jednak zdecydowanie zostaję w tyle przy Cormoranie. Żyłka nawija się bardzo ładnie na aluminiową szpule(która ma bardzo ładny, dopasowany kolor ). Do zakupu dostałem jeszcze dodatkową plastikową szpule, woreczek i co bardzo mi się spodobało - gwarancje na rok, co za tą cenę jest aż niespotykane. Trzeba też wspomnieć o bardzo dobrym przednim hamulcu który pracuje naprawdę ładnie i można go idealnie wysterować. dodam jeszcze, że kołowrotek ma 5 łożysk, i pracuje w miarę cicho, a napewno bardzo płynnie
Zalety:
- Cena! 80zł to naprawdę mało, kołowrotek bije napewno na głowę Shimano Catane w tym przedziale cenowym.
- Gwarancja na rok, wiec mamy swobodę psychiczną na jakiś czas
- Ładne nawijanie żyłki
- 2 szpule w komplecie, w tym jedna aluminiowa
- Dobry hamulec, który nas bardzo "słucha"
- Wygodny
- Taki jeszcze jeden pluski ode mnie... wygląd, czerwoniutki, ładnie się prezentuje.
Wady:
- Chyba jak na razie jedyną wadą kołowrotka jest to, ze czerwony lakierek dość szybko z niego schodzi, już mi się obtarł na hamulcu.
Popieram. Chyba najlepszy kręcioł w tej cenie. Hamulec bardzo precyzyjny, wygląd ciekawy, płynnie chodzi. Nie zgadzam się z wadą, którą podałeś- mam go od początku sezonu, przeżył wiele i wygląda jak nowy.
Bardzo możliwe, że akurat mi trafiła się felerna wersja, bo od "nowości" był lekko poszurany na osprzęcie i dlatego bardzo odradzam kupowanie na allergo..