Poprzedni temat :: Następny temat
Daiwa Power Mesh 3.00m 3-18g
Autor Wiadomość
AsteriX 
Płoć

Wysłany: Czw Sie 21, 2008 14:56   

FeverRisk napisał/a:
A płotki się spinninguje? :P Bo chyba nie bardzo... :D
A co do garbusów to pewnie że się nada.

Oczywiście płotka to ryba spokojnego żeru, ale można ją z powodzeniem łowić na spinning podobnie jak leszcze, wzdręgi a nawet uklejki i jeszcze parę innych gatunków.
Jest też o tym artykuł w WW tylko nie pamiętam z którego miesiąca i na nim również będę się wzorował :)

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
FeverRisk 
Płoć
spinning

Wysłany: Czw Sie 21, 2008 15:08   

No wiem, że są przypadki łowienia na spinning takich ryb, a czasem nawet na muchę! Też kiedyś to wyczytałem w wędkarzu Polskim. Ale to jednak chyba przypadek a nie reguła...

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Czw Sie 21, 2008 15:43   

FeverRisk napisał/a:
No wiem, że są przypadki łowienia na spinning takich ryb, a czasem nawet na muchę! Też kiedyś to wyczytałem w wędkarzu Polskim. Ale to jednak chyba przypadek a nie reguła...

Mogę Ci zagwarantować że łowienie ryb spokojnego żeru metoda spinningowa lub muchowa to nie przypadek :) Większość muszkarzy zaczyna swoją przygodę z muchą właśnie od uklejek. W tym roku metodą spinningową złowiłem sporo uklei, jelczyków, trafiały sie świnki które też nie są uważane za ryby wybitnie spinningowe. Ukleje atakowały przynęty powierzchniowe nie wiele większe od nich samych ;)

Ale odchodzimy Panowie od tematu głównego

babz86 
Sandacz

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 22:54   

Naczytałem się na temat tego kija dużo dobrych ocen więc też go sobie kupiłem, tylko w wersji do 35g, truszkę silniejszy,dziś byłem pierwszy raz z tym kijem na rybach, acha zapomniałem dodać ze do kija dokupiłem kołowrotek Red Arca,pierwsza moja opinia o tym kiju jest bardzo pozytywna,lekki doąć szybki kijek, dobrze pracuje z główką o masie 18g jak i z 12g,cały ten zestam dość przyjemny, dodam tylko że miesiąc temu na pstrągi kupiłem ten kij tylko 240cm do 25g,też z red arciem tylko w wersji 20, a do 3metrowego szpula 40, oba kije łowne,na krótki złapałem klenie do 48cm, pstrągi do 41cm, a dziś w debiucie 3 metrowy wyjął bolka 71cm., zobaczymy co dalej ;)

Odpowiedz do tematu