Poprzedni temat :: Następny temat
Daiwa Power Mesh Jig 2,7m 5-25g
Autor Wiadomość
babz86 
Sandacz

Wysłany: Czw Paź 30, 2008 22:05   

Bardzo fajny kijek, z trzy gramowymi hornetami pracuje idealnie zarówno na rzece jak i na spokojnej wodzie,na ten kij wyjąłem potoki,klenie sandały,szczupaki, bolki i sumka, akcja szczytowa, praktycznie idealny kij.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
wędkaarz 
Płoć

Wysłany: Czw Paź 30, 2008 22:18   

oj kusicie mnie chłopaki tak jak i ta wędka :P Ale sam się zastanawiam czy jako początkujący spinningista od razu w coś takiego inwestować, czy lepiej najpierw popróbować złowić coś tym czym dysponuję ;) Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi, pozdrawiam PS

Konrad 
Płoć
Miściu

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 12:10   

Czy ten kijek nada się dla początkującego spinningisty?? Łowiłbym nim głównie na Wiśle.

beret 
Sandacz

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 14:02   

Konrad, ja nie posiadam tego kija i trochę głupi ,że się wypowiadam ale czytając wcześniejsze posty kolegów sądzę ,że nada się jak najbardziej .Z tego co piszą ma duży zapas mocy ,a zarazem jest bardzo czuły czyli połowisz i okonie i szczupaki spokojnie .

2).Kushiro Sharan Jig-272 cw.2-12 gr.
Shimano Sedona 750 FB

Konrad 
Płoć
Miściu

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 14:05   

beret, dzięki wielkie. To teraz jestem w 100% pewny, że go kupie :) beret jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Konrad

wędkaarz 
Płoć

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 15:42   

weź go do ręki i pomachaj, jeśli się podoba to bierz ;)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 17:58   

Zacznijmy od tego ze nie ma wędek dla początkujących i dla wyjadaczy. Z reguły wędki dzielą się na tanie i drogie :) W moim przypadku dzielą się jeszcze na praktyczne i mniej praktyczne, a Power Mesh bez wątpienia się zalicza do tych pierwszych ;)

Konrad 
Płoć
Miściu

Wysłany: Sob Lis 22, 2008 18:06   

No i stało się.... tak mnie zachęciliście, że zamówienie poszło, teraz tylko czekać na paczkę i sprawdzić wędkę, czy naprawdę takie cudeńko :)

jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 13:39   

borys napisał/a:
Generalnie dłuższy dolnik może być trochę nieporęczny przy zarzucaniu, tak było w przypadku starszych modeli Daiwy,

A ja się nie zgodzę dluższy dolnik jest nieporęczny ale w trudnym terenie, w każdym innym przypadku jest pomocny. Jeśli chodzi o hol dużej ryby to nie wyobrażam sobie holu dużego suma na wędce z dolnikiem który kończy się 15 cm za kołowrotkiem. :)

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
beret 
Sandacz

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 13:56   

jacek23, co do holowania ryb owszem zawsze teoretycznie będzie lepszy dłuższy dolnik zresztą napisał o tym borys w tym poście co skopiowałeś część tekstu ;P ale i tak każdy ma swoje zdanie i upodobania na ten temat.Ja znowu wole krótsze- najwyżej do łokcia max.ewentualnie kilka cm więcej , chodzi właśnie o zarzucanie dłuższy mi przeszkadza i nie koniecznie w trudnym terenie, tylko ogólnie.A w sumie nie widziałem wędzisk na większe ryby ( cw. przynajmniej od 30 w górę) z krótkim dolnikiem tak jak piszesz 15 cm :mysli: .Ale to chyba tylko przykład podałeś :) . Dobra bo to temat nie o dolnikach przecież :milczek:

2).Kushiro Sharan Jig-272 cw.2-12 gr.
Shimano Sedona 750 FB

Odpowiedz do tematu