Pomóg³: 2 razy Wiek: 26 Posty: 320 Sk±d: w³oc³awek
Wys³any: Sob Sie 30, 2008 15:53 Jaxon XT-PRO spinning 10 -40
Opiszê dzisiaj mój spinning Jaxona xt- pro 10- 40 gr. :)Wykonany jest w technologii „multi modulus” z wykorzystaniem wysokomodu³owych w³ókien grafitowych C30T/C36T/C40T. Zakupi³em go w marcu tego roku i po kilku miesi±cach ciê¿kiej pracy mogê na jego temat ju¿ co¶ napisaæ. Kijek ma progresywna akcjê. Jest szczytowy ale przy du¿ym obci±¿eniu przechodzi w piêkn± parabolê.Przy du¿ych przynêtach wygina w czasie prowadzenia siê do 4 przelotki jedynie.Je¿eli chodzi o masê wyrzutow± to jest ona mniej wiêcej taka jak± podaje producent poniewa¿ kijek ju¿ piêknie pracuje przy 7 gramowej g³ówce i dobrze siê takim obci±¿eniem rzuca Nie wiem jak przy g³ówkach powy¿ej 15 gram bo na ciê¿sze nie ³owi³em nim jeszcze Ale przy takim obci±¿eniu jakie stosowa³em ³owi³o siê bardzo komfortowo Model który posiadam ma 2,70 d³ugo¶ci i w sam raz rêkoje¶æ bo nie przeszkadza przy rzucaniu Je¿eli chodzi o przelotki to jak dotychczas nie ma z nimi problemu chocia¿ to nie s± ¿adne sic Szkoda ale seria new generation ju¿ niby je ma Jedyna rzecz± co mogê siê do niego przyczepiæ to s³aba jako¶ korka bo kilka razy dosta³ deszczu i porobi³y siê szpary Kijek jest wytrzyma³y nie raz szarpie nim na si³ê na zaczepach Do wygl±du nie mogê siê doczepiæ wykonany jest staranie akurat w tym modelu bo inne jaxony nie podoba³y mi siê ze wzglêdu wykonania Przepraszam za ma³o dok³adn± recenzje ale tyle ile mog³em opisa³em
Reklamy nie wy¶wietlaj± siê osobom zarejestrowanym.
Fajnie, ¿e napisa³e¶ recenzjê - mo¿e byæ pomocna dla chc±cego kupiæ taki sprzêt.
Te¿ kiedy¶ my¶la³em o tym kijku ale teraz zmieni³em zdanie i kupujê co¶ z przedzia³u do 25g (a mo¿e nawet do 18g).
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Administracja nie odpowiada za materia³y publikowane przez u¿ytkowników. U¿ytkownik rejestrujac siê na forum w pe³ni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zg³aszaæ do ich autorów.