Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Jaxon XT-PRO spinning 10 -40
Autor Wiadomo¶æ
lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: w³oc³awek
Wys³any: Sob Sie 30, 2008 15:53   Jaxon XT-PRO spinning 10 -40

Opiszê dzisiaj mój spinning Jaxona xt- pro 10- 40 gr. :)Wykonany jest w technologii „multi modulus” z wykorzystaniem wysokomodu³owych w³ókien grafitowych C30T/C36T/C40T. Zakupi³em go w marcu tego roku i po kilku miesi±cach ciê¿kiej pracy mogê na jego temat ju¿ co¶ napisaæ. Kijek ma progresywna akcjê. Jest szczytowy ale przy du¿ym obci±¿eniu przechodzi w piêkn± parabolê.Przy du¿ych przynêtach wygina w czasie prowadzenia siê do 4 przelotki jedynie.Je¿eli chodzi o masê wyrzutow± to jest ona mniej wiêcej taka jak± podaje producent poniewa¿ kijek ju¿ piêknie pracuje przy 7 gramowej g³ówce i dobrze siê takim obci±¿eniem rzuca :) Nie wiem jak przy g³ówkach powy¿ej 15 gram bo na ciê¿sze nie ³owi³em nim jeszcze ;) Ale przy takim obci±¿eniu jakie stosowa³em ³owi³o siê bardzo komfortowo :) Model który posiadam ma 2,70 d³ugo¶ci i w sam raz rêkoje¶æ bo nie przeszkadza przy rzucaniu :) Je¿eli chodzi o przelotki to jak dotychczas nie ma z nimi problemu chocia¿ to nie s± ¿adne sic :( Szkoda ale seria new generation ju¿ niby je ma ;) Jedyna rzecz± co mogê siê do niego przyczepiæ to s³aba jako¶ korka bo kilka razy dosta³ deszczu i porobi³y siê szpary :( Kijek jest wytrzyma³y nie raz szarpie nim na si³ê na zaczepach :) Do wygl±du nie mogê siê doczepiæ wykonany jest staranie akurat w tym modelu bo inne jaxony nie podoba³y mi siê ze wzglêdu wykonania :uoee: ;) Przepraszam za ma³o dok³adn± recenzje ale tyle ile mog³em opisa³em :)

Reklamy nie wy¶wietlaj± siê osobom zarejestrowanym.
aTomek 
Ukleja

Sk±d: Tarnów
Wys³any: Sro Wrz 03, 2008 19:29   

Fajnie, ¿e napisa³e¶ recenzjê - mo¿e byæ pomocna dla chc±cego kupiæ taki sprzêt.
Te¿ kiedy¶ my¶la³em o tym kijku ale teraz zmieni³em zdanie i kupujê co¶ z przedzia³u do 25g (a mo¿e nawet do 18g).

marewel 
Ukleja

Sk±d: Ce³m
Wys³any: Sro Wrz 03, 2008 21:38   

Ja mam jigi z tej serii 2-12 i 8-28 dl 2.40.
Nie sa to jakies finezyjne wedki,ale w tej cenie nie ma sie czego czepiaæ.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Zbiórka funduszy na serwer
Osoby, które ju¿ nas wspomog³y

Przelicznik pojemno¶ci szpuli

Mapa u¿ytkowników
+ Wpisz siê na mapê

Strony Wspó³pracujace
Flytiers
.:: Spinning ::.
Mapa Forum

Administracja nie odpowiada za materia³y publikowane przez u¿ytkowników. U¿ytkownik rejestrujac siê na forum w pe³ni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zg³aszaæ do ich autorów.