dencio Węgorz poczatkujący spinningowiec - spławik z zamiłowania
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 23:09 Konger Carbomaxx Spin 270/25
Ostatnio bardzo głośno o tej serii. Jest to połączenie dobrej jakości z dobrą ceną. Wspaniała alternatywa stworzona przez firmę Konger dla osób o szczuplejszym portflelu. Masz 60zł? Kup wędkę z serii Carbomaxx! Używałem ją parę razy na prywatnym stawie i uczepił się szczupły 48cm (oczywiście wypuściłem, bo okres i poza tym polowałem na okonie). Mimo raczej szczytowej akcji dość łatwo go wyholowałem. Super wędka dla początkujących jak i dla średniozaawansowanych. Ja sam jej używałem z kołowrotkiem Jaxon Adventure AT100. Niedługo opiszę tutaj jak sprawuje się jako wędka lekkogruntowa.
Zalety:
-cena
-jakość
-mimo szczytowej akcji łatwo wyholować rybę
Wady:
-nie stwierdziłem, ale może się ujawnią w dalszej eksploatacji
Parametry:
długość - 270cm
ciężar wyrzutu - 10-25g
ilość sekcji - 2
ilość przelotek - 6
waga - 216g
długość transportowa - 139cm
To tyle na razie wstępnej recenzji. Wraz z nowymi doświadczeniami z tym kijem będę uzupełniał recenzję.