Ten może i jest ciężki ale spójrz na jego ciężar wyrzutowy jak już ktoś powiedział nie ma uniwersalnej wędki więc wyrzut 12-45g to troche tak jakby uniwersalna miała być.
Produkty Mikado z nowych serii są tandetne to fakt, ale nigdy w zyciu nie powiem, ze sprzęt produkowany przez Mikado CAŁY to szmelc. Ich żyłki wprost uwielbiam i nigdy mnie nie zawodzą! Mam też wklejanke Mikado Matrix 888 i rowniez uwazam ją za fantastyczny sprzęt.
Oj nie powiedziałbym że wszystko z pod marki mikado to szmelc, ludzie chwalą te kije i mają długie lata.Trzymałeś w ręku w ogóle kij mikado golden bay?? chyba nie bo nie wiesz co mówisz
Trzymalem i pare razy nawet zarzucilem.Ale skoro dla ciebie to taka fantastyczna wędka to niech tak zostanie,bo dla mnie to szmelc.Wolalbym w tej cenie jakiegos jaxona lub shimano hyperlopa.
Ostatnio zmieniony przez marewel Sro Sie 15, 2007 22:15, w całości zmieniany 1 raz
BUahahahahahahaha... sorry Panowie nie wytrzymałem Nie no to, ze nie wyszły im nowe kijki to nie jest od razu, zeby ich ponizac kurcze! Z Jaxona to tylko Yorka mozna porównac, ale gdzież mikado... Shimano Hyperlop to dobra wędka, ale w tej cenie Konger Tiger Cross Maxx jest lepszy
Marewel jestes w wielkim błędzie. Jaxon połamałby Ci sie nawet na małej rybce bo to syf i za szybko sie wysłuża jak na sprzet za te pieniądze. Ta wędka widac miała taka byc i zaloze sie, ze jesli bys potrafil dobrze sie nią obsluzyc, tj. łapac na duze główki i usiłowac złowic sandacza, to uwazalbys, ze to dobry kij. Kij o wyrzucie do 45g nigdy nie bedzie cienki jak wklejanka ...
Fajnie że ktoś dopiero opowiedział sie o tym kiju i o marce jak go kupiłem i złamałem tak bym go wcale nie kupywał a jeśli mi reklamacji nie uznają będę musiał zapłacić jeszcze 47.50zł za drugą część , która wylądowała w wodzie a kij postawie zapewne w szafie i dam dziecku w przyszłości do nauki :-|