Poprzedni temat :: Następny temat
Mikado UltraViolet Light Feeder
Autor Wiadomość
jarek136ns 
Karp

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:20   Mikado UltraViolet Light Feeder

No więc to moja pierwsza recenzja, ale nie proszę o wyrozumiałość :> Czekam na surowe oceny. :lol:
Wędzisko, jakie zaraz opiszę to kij znanej firmy Mikado Ultraviolet Lihgt Feeder 360.
Kupiłem kij na zamówienie, w moim sklepie wędkarskim. Pierwsza wyprawa z tym kijkiem była cudowna. Leciutki jak na feedera, sygnalizacja brań świetna, bardzo czuły. Wyrzut ma do 90 gramów, ale koszykami o wadzę 70 gramów (razem z zanętą) bałbym się rzucać. Kij uzbrojony w przelotki SIC. Wyholowałem na niego na razie jednego leszcza, miał około 1,5 kg. Najbardziej lubię u niego to, jaki jest czuły. Podkreślam to, bo sygnalizuje najdelikatniejsze brania! Posiada do tego pięć wymiennych szczytówek, dlatego można go dopasować do każdych warunków na łowisku.
Teraz trochę danych technicznych:

Nazwa: Ultraviolet Light Feeder
Długość: 360cm
Waga: 250g
Ilość Sekcji: 3+5
Dł. Transp.: 126cm
Ciężar Rzutowy: do 90g
Przelotki klasy SIC
Cena: 170 zlotych
Do kija u mnie w sklepie dostałem firmowy pokrowiec (może nie cacko, ale się przydaje) i roczną gwarancję. Kij godny polecenia, bo oprócz wspaniałej akcji i wygląd jest świetny. Można zaszpanować przed kolegami :lol:
Jeszcze opis producenta:
Lekki feeder wykonany z wysoko przetworzonego włókna węglowego, uzbrojony w przelotki SIC. Szybki i sztywny, charakteryzuje się małym ugięciem. Polecany do połowu na małych i średnich uciągach.

I kilka fotek:

Jeśli macie jakieś uwagi, piszcie. Chętnie wysłucham :) Będą pomocne na przyszłość.
Ostatnio zmieniony przez jarek136ns Nie Wrz 28, 2008 20:18, w całości zmieniany 4 razy  

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:46   

Na koniec przydałoby się lekkie podsumowanie, czyli lista plusów i minusów, ale same konkrety.Poza tym nie ma sie do czego przyczepić, życzę wielu wyholowanych okazów :)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:49   

Ładna recenzja. Prawdą jest że można się doszukać wielu minusów tego kija ,ale najważniejsze żeby łowił ryby :lol: Jeżeli będą jakieś problemy z tym kijem to daj znać, to bardzo ważne dla osób które szukają sprzętu a takie recenzje są bardzo cenne

jarek136ns 
Karp

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:51   

Ok, jasne. A może mi ktoś powiedzieć, czemu teraz się zrobiło tak dużo wolnego miejsca między ostatnim zdaniem w poście a końcem posta? To dziwne...

Bo doszedł panel szybkiej odpowiedzi, tak jak chciałeś :D - admin

Zibixu 
Ukleja

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:44   

Wczoraj kupiłem ten kijaszek i jest świetny :)
Co prawda dałem za niego 190 zł ale wole mieć 1 lepszy feeder niż 2 za 70 zł .
jarek136ns napisał/a:
Wyrzut ma do 90 gramów, ale koszykami o wadzę 70 gramów (razem z zanętą) bałbym się rzucać.

Ty rzucasz koszykiem o masie własnej 70g i w nim zanęta ? to wychodzi ponad 90g :| ?
Ja myślę rzucać koszyczkiem 30-35 g max :) a zanęta to chyba będzie ważyć tyle co 2x waga kosza .
5 końcówek kijaszka jest świetne : 2 węglowe + 3 włókno szklane .

jarek136ns 
Karp

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:56   

Zibixu napisał/a:
Ty rzucasz koszykiem o masie własnej 70g i w nim zanęta ? to wychodzi ponad 90g :| ?

A przeczytałeś dokładnie mój post? :) Napisałem, że bałbym się rzucać koszykiem 70 gramów WŁĄCZNIE Z ZANĘTĄ. Czyli chodziło mi o to, że c.w. jest zawyżony. Ale 20-30g koszyczkami spokojnie porzucasz :) Życzę miłej zabawy z tym kijaszkiem.

Zibixu 
Ukleja

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 13:45   

Spoko :)
Ja go mam głównie pod leszcze ,liny i inne rybki ale z karpiami też spoko powalczę :)

Odpowiedz do tematu