Poprzedni temat :: Następny temat
Żyłka - Jaxon Crocodile Spinning
Autor Wiadomość
borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 22:52   

Nauczyłem się już nie oszczędzać na żyłkach. Nie ma mowy o jakimś Jaxonie czy też innej podejrzanej marce na moim kołowrotku. Oszczędzanie na żyłce to istna strata kasy! To chyba dla bogatych :) Na przyszłość i dla przestrogi policzcie ile przez zawyżone parametry żyłki, taniej żyłki straciliście przynęt? Na żyłce nie można oszczędzać!!!! Lech100 już się przekonał. Co wyszło by taniej :) ? Szkoda że z taką stratą, ale na pocieszenie powiem Ci że nie tylko Ty dałeś się nabrać na tego typu żarty ze strony producentów. Ja byłem jednym z nich ;) Ale tego błędu już nie powtórzę.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
jarek136ns 
Amur

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 13:07   

Tylko Lech powiedz mi na jakie ty ryby chodziłeś z żyłką 0,50mm? Chyba na sumy ;P

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 13:35   

Na jakie by Lech nie chodził, podzielił się opinią o tym, jak nie warto oszczędzać na żyłkach :)

biosteron 
Sandacz

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 13:43   

Potwierdzę opinie kolegów,w tym roku zostałem obdarowany taką żyłką.Postanowiłem ją sobie nawinąć na młynek,niestety bardzo dużo przynęt dzięki tej żyłce straciłem,nie przy zaczepach ale po kilkukrotnym rzuceniu przynęty pękała żyłka na węźle i przynęta, albo wpadała do wody ,albo spadała na drugim brzegu rzeki :/ .

jarek136ns 
Amur

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 19:56   

Ja do spinningu używam żyłek przynajmniej za 20 złotych takich jak HM80 czy coś takiego. A do gruntu i spławika to różnie bywa, kupuję zazwyczaj takie za 8 złotych, w tym używam właśnie Crocodile Jaxona i powiem szczerze że jeszcze mnie ta żyłka nie zawiodła.

Co do jakości to polecę żyłki STROFT. Porządna firma i za 20 złotych z górą kupimy bardzo dobrej jakości żyłkę! :)

ambasador 
Karaś
Chodzi się na ryby a nie po ryby!!!

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 17:43   

STROFT!STROFT!STROFT!
Koledzy różne są opinię o żyłkach na forum ale zwróćcie uwagę, że jeszcze nikt nie napisał źle o żyłkach Strofta.Ja też mam na wszystkich zestawach Strofta o różnych grubościach i na przypony też używam tej marki.Dla mnie to nr 1 wśród żyłek.

P.S.Szukałem żyłki do gruntówki bo chciałem żeby była bardziej tonąca niż Stroft i wiecie co znalazłem-Robinson Pro Feeder.Spróbujcie, mnie ta żyłka się spodobała (mocna-także na węźle).

Ale to jedyny wyjątek w moich zestawach.Oprócz niej tylko Stroft.

jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 17:54   

U mojego kolegi w sklepie smiejemy się że to jest żyłka na krokodyle, ale jest w miare dobra bo bardzo wielu wędkarzy ją stosuje i nie narzekaja. A jeśli o mnie chodzi to bardzo mnie w tym roku zachwyca żyłka o nazwie MIVARDI, a bardzo żle skończył u mnie kariere Siglon już chyba więcej nie będę go używał.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacek23 Nie Lis 23, 2008 18:03, w całości zmieniany 1 raz  

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 18:01   

ambasador, Stroft to już nie ta żyłka która była za czasów swojej prawdziwej świetności, ale mimo wszystko jest nadal żyłką która przewyższa jakością większość oferowanych na rynku, tanich żyłek. Sam używam Strofta jako żyłki przyponowej.

jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 19:38   

Neon_rbk napisał/a:
Przecież żyłkę wymienia się raczej nie częściej niż raz na rok przynajmniej z tego co słyszałem, a czasem i rzadziej

No właśnie tylko słyszałeś u mnie żylka nie zrobi dłuższej kariery niż 1 miesiąc a na moich ulubionych potokach to nawet 2 tygodnie.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
ambasador 
Karaś
Chodzi się na ryby a nie po ryby!!!

Wysłany: Nie Gru 07, 2008 13:29   

Przekonałem się, że Stroft źle znosi spinningowanie na Wiśle.Mam na spinningu 0,20mm i zaczął się problem z przetarciami.W trakcie zwijania zauważyłem na długości pięciocentymetrowe przetarcie.Złapałem w palce i strzeliła przy bardzo małej sile.Teraz pozostało mi zostawić ten odcinek jako podkład i nawinąć na wierzch kolejne 100m.

Odpowiedz do tematu