Turkuć raczej nie jest pod ochroną, nie ma go w wykazie chronionych. Poza tym ogólnie jest traktowany jako szkodnik i jest zwalczany. Gdyby był pod ochroną nie można by go było tknąć
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Tego dziadostwa jest wszędzie pełno. i nie wiem czy jest to pod ochroną.Ludzie tylko kombinują co z tym zrobic
marcinbox a poco ci to???
.....na wielkiego suma !!! turkucie na haczyky wydaja dziwny zapach pod wpływem którego sumy dostaja bzika !!! wystarczy wpisac w google turkuć podjadek na suma )
Czytałem na temat Turkucia różne rzeczy na innych forach ponoc to jest bujda że sum je tak bardzo lubi.
Jak pojadę na Jaroslawki to je wypróbuje i dam znac!
ja czytałem na róznych forach ze to rewelacyjna przynęta?! jeszcze nie stosowałem turkucia, ale niebawem wyprubuję.
Może i masz rację?? bo sum jak jest w łowisku to wszystko zje! czy robak czy wątroba czy trupek- wszystko zje
Też kupiłem sobie turkucie, efekt w stawie u znajomego jest 15 sumów,a moje turkucie zżarły głupie karpie, zostały mi 6 sztuk , trzymałem je razem w dużym pojemniku, karmiłem marchewką i innym zielskiem, po paru dniach zostały 2 sztuki pozostałe zjadły się wzajemnie, ponoć to normalne,znajomy Czech łapał na turkucie na Dunaju, łapał metrowe brzany, mówił mi że to jednz z lepszych przynęt na drapieżniki, w Czechach jest w czerwonej księdze jako objęty szczególną ochroną.