Poprzedni temat :: Następny temat
Jak było dziś na rybach?
Autor Wiadomość
karol 1987 
Płoć
czy jest tu jakis cwaniak :P

Wysłany: Wto Lip 01, 2008 23:26   

PikeHunteR kolego a powiesz na co łapiesz takie okonie bo ja łapie ale dużo małych :mysli: no i w jakich miejscach te większe szukać

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
PikeHunteR 
Sandacz

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 07:08   

Dopiero zaczynam łazić za tymi grubszymi to i doświadczenie mam niewielkie. Generalnie unikam najmniejszych paprochów i bocznego troczka. Jeśli guma to 5 cm. Ale warto w pudełku mieć jednak kilka drobizagów.
Przynętą numer jeden jest dla mnie teraz obrotówka w wielkości 2. Dobre i tanie dwójki robi SPINNEX. Koszt 3 zł. Ale UWAGA! Jedynki już są kiepskie, słabo się kręcą. Warto zaopatrzyć się w szerszą gamę kolorów. Ale raczej nie zmieniać tak często jak przy łowieniu 15 cm frytek. Dużego okonia trzeba wydłubać. To takie moje bardziej przemyślenia niż teorie poparte wiedzą bo jak podkreśliłem na wstępie dopiero zaczynam. ;P

A gdzie szukać? Ja szukam ich w podręcznikowych miejscach. Czyli przy trzcinach, zwalone drzewa, gałęzie w i nad wodą, grążelowiska. Ale raczej głęboko. Zawsze czytałem, że gdy mniejsze okonie polują na drobnicę przy powierzchni to te grube są zawsze gdzieś pod spodem.

karol 1987 
Płoć
czy jest tu jakis cwaniak :P

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 11:42   

dzięki za wiadomość i powodzenia nad woda pozdrawiam :lol:

Michal15 
Karaś
Łowca Sandaczy

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 21:28   

Ja właśnie wróciłem z nad Warty, postanowiłem dzisiaj trochę pospinningować. Miałem 1 mocne branie, zaciąłem i nic. Potem kilka słabszych bez możliwości zacięcia :] Jutro chyba znów się wybiorę.

lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 22:17   

Dzisiaj gruncik na Wiśle. Białe robaki + kukurydza konserwowa.
Od razu pierwsze mocniejsze branie i zameldowała się płotka, około 25cm, później było już tylko gorzej - non stop brały ukleje, obojętnie czy na białe robaki czy na kukurydzę. Branie za braniem, normalnie szarańcza, ale chociaż wesoło było :) .

Na miejscówce szalał boleń, miałem spinning w pogotowiu, ale jakoś mi z tymi boleniami nie po drodze, coś mnie w tym roku omijają, więc nawet awaryjnego spinningu nie rozłożyłem :) .

Oczywiście cieplutko i bezwietrznie, więc odpoczynek się udał :) .

Kosa 
Moderator

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 23:59   

A ja polowałem dziś właśnie na bolki poperam :) Miałem dwa potężne wyjścia ale niestety wielki pysk minął się z powierzchniowcami :( oprócz tego uwiesił sie mały szczupaczyna na slidera :)

PikeHunteR 
Sandacz

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 09:13   

Ja dziś znów odwiedziłem bliską mi rzeczkę. Efekt godzinnego wędkowania to niewielki lecz już wymiarowy klonek. Kurde, nie wiem gdzie są te większe. Bo jeszcze kilka sezonów wstecz były.

Arisek 
Płoć

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 12:45   

No ale klenik ładny nie gadaj ;p
Ja teraz byłem nad jeziorkiem 2 leszczyki po 0,5 kg i sama drobnica czyli ok. 1kg uklejek ;p Je po złwoieniu powinno sie odrazu zabijac bo psują krew xD W sumie lepiej ich nie miec pózniej na sumieniu ;)

Pierwsze ostrzeżenie za pisownię. mod

lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 18:31   

Dzisiaj boleń 55 cm :rotfl: Na kopytko 3 cm białe z czarnym grzbietem :>

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 20:57   

:brawo: piękny boleń!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi