Poprzedni temat :: Następny temat
Jak zmienić PZW?
Autor Wiadomość
Wiesiek 
Płoć
ten i ów

Wysłany: Wto Lut 26, 2008 09:32   

Wiesz,Wikingu?Wydaje mi się, że Jarosław raczej rozumie istotę sprawy.On już wie,że pomimo najszczerszych chęci,niewiele może pomóc jako działacz.Bo wspólnota musi zmieniać się od dołu.Każdy powinien się czuć,że coś wartościowego wnosi do tej wspólnoty,aby każdy rozumiał,że ma wpływ na to,co dzieje się w wodzie.
To na prawdę trudne do przyjęcia,gdy ktoś na górze mówi,co należy robić na dole.
Zawsze może znaleźć się ktoś,kto powie:"pierdzicie w stołki i jeszcze bierzecie za to pieniądze".Tu taki działacz zwykle już ust nie otworzy. ...Oby tylko...Wielu da się ponieść nerwom i powie coś,czego nie chciałby powiedzieć "na zimno".Na pewno większy komfort psychiczny mają ci,którzy pełnią społecznie funkcje,ale i oni często nie mogą znieść mylnych oskarżeń.Myślę,że chyba lepiej by było,gdyby rzeczywiście niektóre funkcje przestałyby istnieć. Jeśli mają być źródłem konfliktów?Niech się choć raz okarze,jacy gospodarni są poszczególni członkowie.
Ja nie jestem żadnym aktywistą.Nie bywam na żadnych akcjach zarybieniowych,czy jakichkolwiek innych.Wchodzę i wychodzę raz w roku,aby poopłacać składki w kole bydgoskim i nadnoteckim.Nie śledzę co mi kto da,nie dociekam o zarybieniach.Wierzę działaczom,że robią to,co do nich należy.Nie muszę i nawet bardzo nie chcę komukolwiek patrzeć na ręce.Mam swoje dwie... Obym tylko je upilnował. Dostaję tyle,na ile pewnie zasługuję.Cieszy mnie,gdy w pozornie martwej wodzie,pewnego dnia okazuje się,że jest wiele pięknych ryb...Bywa,że mam dzień pstrąga,a wracam o kiju,chociaż szczęśliwy.Może to zbyt mało,jednak mnie zadowala.Chciałbym tylko częściej...

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Odpowiedz do tematu