Prawo do samodzielnego wędkowania ma wędkarz, który ukończył 14 lat, z tym że młodzież do 16 lat nie ma prawa do wędkowanie w porze nocnej bez opieki osoby pełnoletniej.
Odpada Ci samodzielne wędkowanie w nocy
_________________ Pozdrawiam.
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Prawo do samodzielnego wędkowania ma wędkarz, który ukończył 14 lat, z tym że młodzież do 16 lat nie ma prawa do wędkowanie w porze nocnej bez opieki osoby pełnoletniej.
Odpada Ci samodzielne wędkowanie w nocy
Tak , tak wiem :p
GLOTOX poszukując mojego problemu regulamin przeczytałem z 10 razy :p
Ale mi chodzi tylko o to ,że : Ukończyłem 14 lat , ale ciągle poniżej 16 , i chodzi mi o to czy mogę wędkować na jedną ( tak jak zawsze myślałem) czy na 2 wędki (Oczywiście samodzielne łowienie )
Bo tego w regulaminie nie ma , a ja chyba mam (może) stare info.
Mam nadzieję ,że all jasno wytłumaczyłem =]
W regulaminie nie ma mowy, czy rozgraniczenia na uczestnika, czy pełnoprawnego członka.
Jeśli masz kartę, i należysz do PZW, i na dodatek ukończyłeś 14 lat, jesteś członkiem pełnoprawnym. Opieka osoby dorosłej w nocy, przed ukończeniem 16 lat podyktowana jest względami bezpieczeństwa.