Lin karaś to bardzo pospolita ryba. Z pewnością występuje na większości łowisk w twojej okolicy. Jeśli chesz się wybrać na solidnego lina i karasia, możesz przyjechać w okolice Złocieńca (90Km) na J. Dłusko. Wykluczam jednak taką możliwość, bo wątpie by ktoś chciał taki kawałek drogi jechać na ryby. Może jest ktoś z okolic Koszalina na forum, zobaczymy.
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Ja bym ci proponował spróbować zapolować na tą rybę na jeziorze Rosnowskim :wink: Mój jedyny lin z tego jeziora ważył prawie 2kg ale złowiłem go przez przypadek . Z relacji wędkarzy wynika że osiąga ona tam pokażne rozmiary . Dobrymi łowiskami powinny być zatoczki które dość licznie występują na tym jeziorze
Poszukaj sobie łowisk dzikich , np wylewiska lub leśne torfniaki , tam napewno znajdziesz lina i karasie . Dla chcącego nic trudnego , wiec wsiadaj na rower i szukaj , dla ułatwienia popytaj miejscowych wędkarzy ,
możesz przyjechać w okolice Złocieńca (90Km) na J. Dłusko. Wykluczam jednak taką możliwość, bo wątpie by ktoś chciał taki kawałek drogi jechać na ryby
No Grzegorzu mi się zdarzało taki kawał drogi jechać na rybki np. na Jezioro Lubie lub do Kamienia Pomorskiego . A czy to jezioro należy do PZW ??? bo może kiedyś bym zrobił kilkudniową zasiadkę na linka i karasia .
Tak, to jeziorko należy do PZW. Wraz z bratem zapuściliśmy w ostatnich dniach do tego jeziora ponad 1000karasi
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Karasie nałapaliśmy na dzikim stawku i raczej szkody nie narobią
- słowniki on-line