Poprzedni temat :: Następny temat
Urlop z wędką i nie tylko
Autor Wiadomość
Qklux 
Ukleja
Qklux

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:27   Urlop z wędką i nie tylko

Witam wszystkich, mam taką małą sprawę.Planuję wyjechać powędkować w maju nad jakiś zbiornik.Najbardziej interesuje mnie Solina i Gródek nad Dunajcem ale w sumie może być każdy inny w Polsce.Czy ktoś zaproponuje mi taką miejsówe gdzie powędkuje,pójde z żoną na piwo wieczorem,gdzie są jakieś inne atrakcje,quady, stadnina koni (na solinie z tego co wiem są quady , konno sie pojeździ, po górkach można pochodzić)
Interesuje mnie wszelka informacja, noclegi(gospodarstwa agroturystyczne), gdzie wykupić licencje na wędkowanie, gdzie łowić (może ktoś sie podzieli swoją miejscówką na kilka dni) jakie przynęty i zanęty czyli ful opcja.
Za wszelką informacje z góry dziękuję :okok:

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
wodnik 
Administrator

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 15:34   

Jeśli chodzi o Solinę to proponuję Polańczyk.
Pełno tam agroturystyki i wypożyczalni sprzętu. W necie powinieneś znaleźć bez problemu nocleg w agro i zarezerwować /wystarczy w googlach wpisać "noclegi w Polańczyku"/ :okok:

Co do wędkowania to też w okolicy Polańczyka nie będziesz miał problemów.
Leszcza na Solinie jest jak błota, gruba płoć, sandacz w maju jeszcze nie chodliwy ale za to na szczupaczka możesz już zapolować, okoń też się trafi i to może niezły.
Proponuję zatoki i cyple, poza tym zawsze możesz wynająć jakieś pływadełko i poszukać rybki na pełnej wodzie.

Zezwolenia na wędkowanie można nabyć:

1. W punktach sprzedaży pozwoleń okresowych
2. W Okręgu PZW Krosno
3. Wpłacając na konto Okręgu.

Punkty sprzedaży pozwoleń:

a) sklepy wędkarskie w Sanoku: Chytła Piotr - 604-782-927, Adam Skrechota - 502-679-093
b) Pani Gancarz Elżbieta w Solinie 605-787-662
c) Jacek Golonka w Wołkowyji 013 4692-516
d) Andrzej Miklołajczak w Polańczyku 013 4692-358
e) Zajazd Gawra w Łączkach
f) Sokołowska Anita 692-066-259
g) Sklep Wędkarski Urszula i Zdzisław Czekała Rzeszów ul. Podwisłocze 10a tel: 0 604 617 611 lub 604 298 220)

Przy wpłacie na konto Okręgu należy opisać przelew: - opłata roczna wody górskie(nizinne) nr karty, opłata jednodniowa od - do , wody górskie (nizinne) nr karty.

Rejestry połowu ryb będą wydawane przy wykupieniu opłaty, lub można je wybrać w każdym punkcie sprzedaży po okazaniu opłaty (jeżeli była dokonywana przelewem na konto Okręgu).

Składka jednodniowa na wody nizinne - 10 zł. /Solina to zbiornik nizinny/.
Żadnych dodatkowych opłat typu spinning czy z łodzi.

Poczytaj jeszcze to:
http://www.wedkowanie.net/topics72/571.htm

Mam nadzieję, że coś się przyda :piwo:

Qklux 
Ukleja
Qklux

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:19   

Wodnik wielkie dzięki za informacje :brawo: .Jeśli wyjadę nad Solinę to twoje informacje na pewno sie przydadzą.
Taka mała prośba do kolegów z forum aby napisali coś o zbiornikach w swoim sąsiedztwie,gdzie można wynająć nocleg,łódkę,gdzie wędkować, zrobić opłaty,jakieś inne atrakcje by sie rodzina nie nudziła ;) Myślę że dla wielu będzie to przydatne do podjęcia decyzji gdzie wyjechać i miło spędzić czas z rodziną.
Dla mnie to też sie przyda bo co do mojego urlopu to jestem otwarty na każdą propozycję nawet "drugi" koniec Polski :lol:

[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 21:34 ]
widzę że temat umarł śmiercią naturalną,szkoda ...szkoda :(

Odpowiedz do tematu