Geoportal bardziej wygląda na zdjęcia lotnicze. Całkiem dobre zresztą, ale komfort użytkowania (źle rozwiązane sterowanie) jest niski.
Google Earth to jest to, trzeba tylko poczekać aż porządnie zmapują cały obszar Polski. Obecnie można tam znaleźć dobre zdjęcia satelitarne aglomeracji miejskich i obszarów przyległych.
Tak google earth jest doskonałe. Widać z niego nawet mój dom znajdujący się w małym miasteczku i samochody u sąsiada mechanika Jeziora są również doskonale widoczne.
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Ja polecam www.zumi.pl .To doskonałe połaczenie mapy z zdjęciami satelitarnymi.Wadą jest to ,że obszar polski nie jest równomiernie sfotografowany z satelity.Związku z tym są duże braki( przy dużym powiększeniu)w mapach satelitarnych.
Zgadza się google earth jest super.
Szkoda, że nie ma podobnego programu dla wędkarzy, gdzie by były zdjęcia łowisk z opisem itd. (przynajmniej ja o takim nie wiem). Może kiedyś...
_________________ zdrapek
dencio Węgorz poczatkujący spinningowiec - spławik z zamiłowania
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 12:05
Ja używam Zumi, bo ma lepsze zbliżenia na mój region .