Poprzedni temat :: Następny temat
Abu cardinal C3
Autor Wiadomość
nevolux 
Płoć

Wysłany: Nie Lip 06, 2008 07:03   Abu cardinal C3

Mam pytanie do wszystkich tych co mieli ten kołowrotek w ręku lub dużo o niem wiedzą.Moje pytanie polega na tym do czego mogę zastosować ten kołowrotek i co sądzicie o jego jakości???.Pytam dlatego ponieważ miałem wczoraj okazję nabycia tego kołowrotka i kupiłem go tak automatycznie (no abu to abu no nie???),no za taką małą zamianę :lol: .Z tego co się dowiedziałem kołowrotek ma 28 lat i dobrze się trzyma. :)

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
Borsuck
Sandacz
spinningista

Wysłany: Nie Lip 06, 2008 11:29   

ABU c3 to był moj pierwszy kołowrotek spinningowy. Ślimakowa przekładnia itp. Miał być nie do zarżnięcia, a padł po 2 miesiącach... Możliwe, że miałem felerny model, bo stare ABU cieszą się dobrą opinią, zwłaszcza C3, C4 i C5. Dzisiejsze ABu (nowe) to wielkie nieporozumienie - z legendy została tylko nazwa.
P.S. Napisz ile za niego dałes.

EYLANDT 
Płoć
EYLANDT

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 18:25   

Borsuck coś te Abu ci nie poszło. Sam nie jestem szczęśliwym posiadaczem tego kołowrotka , ale znam wędkarzy którzy łowią na te kręcioły od lat 80-tych i chwalą je sobie. Mi w nich osobiście nie podoba się nawijanie żyłki , za to podoba mi się miejsce w którym jest hamulec. Krótko i na temat jest to kołowrotek legenda i jeśli jest z dobrych rąk to jeszcze na spining tym modelem pokręcisz kilka ładnych sezonów.

[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 19:27 ]
http://www.allegro.pl/ite...rdinal_c_3.html

ironktos 
Karaś
Łowię dla przyjemności

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 18:31   

Dokładnie to co wyżej. Mam ten model od dziadka, tylko dokładnie nie wiem czy c3 ( nazwa się starła cardinal c i dalej nie widzę). Teraz postawiłem na coś nowszego ale staruszek dalej działa i spisuje się świetnie. Rzeczywiście trochę dziwnie nawija żyłkę ale poza tym rewelka.

tinca 
Węgorz

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 19:21   

ABU to historia wędkarstwa, synonim niezawodności.

Borsuck
Sandacz
spinningista

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 07:52   

EYLANDT napisał/a:
Borsuck coś te Abu ci nie poszło. Sam nie jestem szczęśliwym posiadaczem tego kołowrotka , ale znam wędkarzy którzy łowią na te kręcioły od lat 80-tych i chwalą je sobie. Mi w nich osobiście nie podoba się nawijanie żyłki , za to podoba mi się miejsce w którym jest hamulec. Krótko i na temat jest to kołowrotek legenda i jeśli jest z dobrych rąk to jeszcze na spining tym modelem pokręcisz kilka ładnych sezonów.

Ja też znam łowiących nim. Legenda legendą, ja podejrzewam, że trafiłem na felerny egzemplarz. W końcu to przekładnia ślimakowa...

Cytat:
ABU to historia wędkarstwa, synonim niezawodności.

Ale TYLKO stare ABU - nowe to jakość jaxonow itp. (niestety ABU zeszło na psy)

Odpowiedz do tematu