_________________ _____________________________
Eirik strach po morzach siał
Rodr Vikingar
„Krwawy Topór” lud go zwał
Rodr Vikingar
Z ziem Norwegii on się wziął
Zbierał wszędzie śmierci plon
Bardzo ładny i estetycznie wykonany kołowrotek. Jeżeli zaufać opisowi producenta to może być bardzo dobry kołowrotek choć przełożenie ma zaskakująco niskie...
chłopaki może to idjotyczne pytanie, ale prosze powiedzcie mi od czego zależy to przełożenie i jakie jest do jakiej metody.
Prosto tłumacząc im wyższe przełożenie tym szybszy kołowrotek. Z drugiej strony im szybszy kołowrotek tym "drobniejsza" przekładnia, która jest bardziej narażona na uszkodzenie i co za tym idzie jest mniej trwała, ale to jest związane oczywiście z materiałem z którego jest zrobiona. Dlatego jeżeli nie jesteś zagorzałym łowcą boleni, to radzę coś z przekładnią do 1:5,0 lub jak lubisz szybkie kołowrotki to poszukaj starego Shimano Stradic(ciężko znaleźć) lub zainwestuj w Tica Libra która w wersji z wysokim przełożeniem spisuje się bardzo dobrze, nawet przy wolnym prowadzeniu i z ciężkimi przynętami!!!!
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Borys a dlaczego tak myślisz?
Dla mnie to jakiś kolejny twór opisany jako 8 cud świata, a wizualnie mu najbliżej do jaxona VX machine i ma coś z okumy. Firmy nie kojarze za bardzo. A cena ponad 300 zł nie jest niczym przyjemnym jak za produkt, który ma tyle niewiadomych i nie budzi zaufania.
_________________ Dopóki piłka w grze... to jeden c...