Poprzedni temat :: Następny temat
Co wybrac...
Autor Wiadomość
Euros 
Ukleja

Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 12:05   

Jako ze mam jeszcze troszke czasu ciagle zastanawiam sie czy wybrac ktorego z jaxona czy OKUMA TRAVERTINE FD 55 BAITFEEDER - przemawia 5 lat gwarancji ;/

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 12:43   

Euros napisał/a:
przemawia 5 lat gwarancji

Nie tylko to przemawia :) Jaxon nie ma co stawać w konkury z Okumą.

jarek136ns 
Amur

Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 19:01   

Tak, jeśli masz do wyboru Jaxona i Okumę, to spokojnie i bez obaw bierz Okumę :)

GRZES000 
Lin
zubacz

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 09:02   

okuma jest duzo lepsza niz jaxon robia mniejsza masówke niz jaxon, ale na poczatku chyba kazdy mial jaxony bo byly bardzo tanie tak na nasza kieszen. pozdrawiam

meps 
Ukleja

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 09:42   

jam mam 2 takie okumy rozm 55 i jedna rozm 45,wszystkie na wędkach żywcowych,jestem zadowolony z tych kołowrotków,wolny bieg pracuje bez zarzutu,żyłke nawija równo,w tym przedziale cenowym naprawdę polecam,do tego gwarancja okumy na 5lat

GRZES000 
Lin
zubacz

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 09:48   

powiem ci ze to wlasnie mnie zaskakuje ze 5 lat gwarancji to jest dobry chwyt ale i jak pamietam nie psuja sie tak czesto :)

lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 09:58   

Posiadam do spina Okume Motion MT- 30 i jak za kołowrotek do 100 zł jestem jak na razie zadowolony :) Jaxonami łowiłem ale nie pamiętam modeli i nie polecam ich również bo kiepsko nawijają żyłkę ;)

Euros 
Ukleja

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 21:47   

Podjąłem decyzję i zakupiłem OKUMĘ o której pisałem. Jak dostanie napisze pierwsze wrażenia odnośnie tego kręcioła. Dzięki za pomoc!

GRZES000 
Lin
zubacz

Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 22:09   

oby dobrze sluzyl i lapal jak najwiecej okazów :) pozdrawiam :lol:

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
Euros 
Ukleja

Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 22:18   

Tak więc dostałem kołowrotek! :) a raczej dwa bo tyle zamawiałem. Po otwarciu pudelka pełno karteczek z opisami, budową kołowrotka gdzie chyba wyszczegolnione są części i chyba ich nr katalogowe. Od razu sprawdziłem na "sucho" to jak się kręci i wolny bieg. Pomimo 4+1 łożyska kręci naprawdę lekko i płynnie, wolny bieg działa super w sensie takim ze stawia minimalne opory i duża możliwość regulacji. W porównaniu z moim kołowrotkiem firmy "xxx" który posiada niby 8+1 łożysk nie ma co porównywać wolnego biegu! Śmiem nawet podejrzewać że kręci lepiej na tych 4 łożyskach niż "xxx" na 8. Wygląd wizualny okumy nie najgorszy choć widziałem ładniejsze ;-) Jedyna rzeczą która jest na minus jest szpula aluminiowa a dokładnie naklejka która jest na niej dookoła szpuli. Wszystko byłoby pięknie gdyby był to nadruk skoro prawie wszystkie kołowrotki z alu szpulą jakis tam firm xxx posiadaja nadruki OKUMA mogłaby się postarac, wydaje mi się że ta naklejka odejdzie z czasem ;/ Podsumowując polecam wszystkim chcącym tanio kołowrotek z wolnym biegiem kupic taką OKUMĘ niż bazarowy wynalazek z dziesiątkami łożysk. :) Może komuś się to przyda co napisałem gdy będzie miał wybór między tym a innym kołowrotkiem.
POZDRAWIAM ;]

Odpowiedz do tematu