Panowie, posiadam kilka kolowrotkow, a dokladnie Cormoran Big Ben 7Pi 5500, MITCHELL BASIC MATCH 400 (calkowicie dolna polka) Shakespeare Alpha Bigwater (nie wiele lepszy od mitchella)
Cormoran Corboss 610, do tego jeszcze jakis noname mojej corki, i teraz cacko ktore doszlo Okuma spectar st-65 na 15 lozyskach....
Nawet te najtansze kolowrotki pracuja bez zarzutu, wazne jednak jest by od czasu do czasu je rozebrac wytrzec i wysmarowac na nowo...
ja uzywan smaru z duza zawartoscia teflonu...kolowrotki mimo ze uzywane w slonej wodzie ( zasolenie ok 35% a nie jak w Baltyku ok 17%) to po kazdej wyprawie sa plukane i wycierane....
Z uwagi ze do wody mam ok 2 min wedkuje srednio co 2 dni....po kilka godzin.
Na wszystko jest sposob.
wystarczy tylko zadbac
_________________ _____________________________
Eirik strach po morzach siał
Rodr Vikingar
„Krwawy Topór” lud go zwał
Rodr Vikingar
Z ziem Norwegii on się wziął
Zbierał wszędzie śmierci plon
Hilsen fra Norge
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Spro złożone od podstaw, przez całą wyprawę ciężkiego spinna nie zająknął. Zobaczymy jak będzie dalej. Powiedziałem sobie, że to będzie młynek doświadczalny i używany bardzo często.