Jeśli chcesz kupić już kolowrotki na lata to polecam Anaconde i Foxa oraz TICA ale ceny są zazwyczaj 300zł w górę
A co do Jaxona to jest o niebo lepszy niż Robinson no i lepszy ma serwis
Ale po co płacić ponad 300zł i wiecej jak można miec dobrą Excia lub Zaubera za mniejsze pieniądze
A ich konstrukcja i materiały z jakich zostały wykonane też są bardzo dobrej jakości.:)
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Jaxon Jak mówicie zszedł na psy nie polecam tych kręciołków szybko nadają sie do kosza
Najleprza a nie najdroższa to cięzko ale do tych 300 zł zawsze możesz znaleść dobry kręciołek dla mnie takim kręciołkiem jest Daiwa Exceller 3000 i podobne modele jak dla mnie jest sprzęt pożądny solidny Przeważnie jakość idzie w parze z cenną choć nie zawsze już były tematy na temat shimano produkowanych nie wiadomo gdzie które trafiały do serwisu po miesiącu użytkowania Drugim takim kołowrotkiem jest dla mnie daiwa regal i4 koszt to 150 zł a kołowrotek służy mi już 2 lata A Jeśli chodzi o najleprze to chyba shimana i daiwa z najwyższej półki certate itd ale są to kosmiczne cenny dlatego ja raczej kupuje kołowrotki w średnim przedziale cennowym max to 300 zł i wymieniam po 2 latach różnie to ale wolę testować sprzęt niż dać za kołowrotek np 1000 zł :shock:
_________________ "Na lądzie wędkarzy tłum a w wodzie jeden sum"
Witam,musisz wziąść pod uwagę ile masz kasy i ile potrzebujesz kołowrotków, do każdej metody inny kij i kołowrotek, czy chcesz łapać 2 razy w miesiącu, czy dwa razy w tygodniu.Ja wędkuje dość dużo.Kołowrotki mam różne,tanie i drogie.Do spinningu wystarczy Spro blui red arc,łapie na nie około 3 lata rocznie 40-50 sandaczyi scczupaków,50-70 okoni 30-40cmm, pstrągi 200-300szt. Na duże karpie powyżej 10 kg shimano, na małe 1-3kg okuma wszystko z wolną szpulą.Na morze Tica i Spro. Sum multiplikator Cormoran.To są kołowrotki na jakie łapie i jestem z nich zadowolony, ale zawsze będą nowsze i lepsze. :