Poprzedni temat :: Następny temat
Dobra firma kołowrotków??
Autor Wiadomość
bobofruit 
Sandacz
Amator Spiningu

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 18:54   Dobra firma kołowrotków??

Zastanawiam sie jaka jest najlepsza ale i tez nie najdroższa firma kołowrotków?? kiedyś wszyscy mowili ze JAXON jest najlepsza firma?? a co wy o tym sądzicie??

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
GrzegorzM 
Administrator

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 18:56   

Kilka słów o Jaxonie padło już w tym temacie http://www.wedkowanie.net...p?t=239&start=0 . Wprawdzie dotyczy on wędzisk, ale w pewnym stopniu tyczy się całokształtu firmy jaxon w ostatnim czasie.
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.

Darson 
Lin

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 01:52   

Trudno odpowiedzieć na tak zadane pytanie, ponieważ najlepsze firmy napewno nie są tanimi. Jest wiele firm renomowanych, które dopuszczają do obrotu kołowrotki w atrakcyjnych cenach, ale jakość tego sprzętu jest trudno porównywalna do logo firmy. Może się okazać, że zapłacimy właśnie za logo, gdy w tym czasie firma mało znana wypuści ciekawy model kołowrotka. Kiedyś czytałem, że w Chinach wypuszczono serię Daiwy, a nadprodukcję sprzedawano bez logo firmy za grosze. Były to te same kołowrotki. ;)

Mikiel 
Płoć

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 07:55   

Tak jaxon zszedł na psy :/ robią chyba wszystko na ilość :( Ja mam stary kołowrotek jaxon ( może ma już z 3-4 lata ;P ) i działa jak należy ;) Ale teraz nie wiem co było by warte polecenia :)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 13:03   

Darson napisał/a:
Trudno odpowiedzieć na tak zadane pytanie, ponieważ najlepsze firmy napewno nie są tanimi. Jest wiele firm renomowanych, które dopuszczają do obrotu kołowrotki w atrakcyjnych cenach, ale jakość tego sprzętu jest trudno porównywalna do logo firmy. Może się okazać, że zapłacimy właśnie za logo, gdy w tym czasie firma mało znana wypuści ciekawy model kołowrotka. Kiedyś czytałem, że w Chinach wypuszczono serię Daiwy, a nadprodukcję sprzedawano bez logo firmy za grosze. Były to te same kołowrotki. ;)

Ot i tu nic dodac nic ując :brawo:

szczepan2709 
Ukleja

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 21:03   

widzę że o jaxonie chodzi tu jakaś bzdurna legenda wypowiadają sie ludzie którzy kiedyś tam używali jaxona i był ok ale teraz usłyszeli od kogoś bzdurną plotkę o kołowrotkach jaxona pracuje w sklepie wędkarskim i trzymałem już wiele kołowrotków średniej klasy i mogę powiedzieć z czystym sumieniem ze kołowrotki jaxona są ok

Lisek 
Szczupak
pstrąg

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 21:38   

Mój morski Jaxon (model chyba Mariner) rozsypał się na 2 wyprawie na dorsze. Odkręcił się kabłąk, część poleciała do morza... Wracając do tematu: dobre kołowrotki robi Shimano, Okuma, Daiwa, Cormoran, Spro, Abu Garcia itd. Okumy mają dobrą relację ceny do jakości.

GBartek89 
Ukleja
GBartek89

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 15:41   

Mikiel napisał/a:
Tak jaxon zszedł na psy :/ robią chyba wszystko na ilość :( Ja mam stary kołowrotek jaxon ( może ma już z 3-4 lata ;P ) i działa jak należy ;) Ale teraz nie wiem co było by warte polecenia :)

Najlepsza firmami kołowrotkow jest Daiwa i Ryobi :P
Cena a jakość nie jest tak wygórowana.
A tanie kołowrotki można zajechać w ciągu 4-5 miesiecy to max.

PikeHunteR 
Sandacz

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 18:34   

Lisek napisał/a:
Okumy mają dobrą relację ceny do jakości.

Też jestem tego samego zdania. Jeśli szukał bym teraz kołowrotka powiedzmy w przedziale cenowym 180-320 czyli tzw średnia półka to była by to jakas Okuma lub Ryobi.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Vantar 
Płoć
łowie by wypuscic

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 18:44   

Jeśli chcesz kupić już kolowrotki na lata to polecam Anaconde i Foxa oraz TICA ale ceny są zazwyczaj 300zł w górę

A co do Jaxona to jest o niebo lepszy niż Robinson no i lepszy ma serwis :)

Odpowiedz do tematu