Trochę dziwne zakładanie tak podobnych do siebie tematów.
No ale dobra, nie jestem od tego.
Co do kołowrotka, to zdecydowanie Okuma. Bardzo dobrze się spisuje. Mój kuzyn posiada ten kołowrotek. Bardzo lekko chodzi. Raz wylądował w wodzie (źle ustawił wędkę) i jakiś większy prawdopodobnie karp mu wciągnął do wody. Po mimo tego, działa bez problemowo.
Ostatnio zmieniony przez markus269 Czw Wrz 04, 2008 10:06, w całości zmieniany 2 razy
Widzę że chcesz kołowrotek Karpiowy więc te co wymieniłeś odpadają!!!Bo za praktycznie te same pieniądze kupisz naprawdę fajnego kręcioła!!!Ten co ja proponuje kosztuje 107,99 więc lepiej dołożyć te parę złotych i masz fajną maszynkę do wyciągania rybek
A mianowicie kołowrotek posiada :
-wolny bieg
-4 łożysk w tym 1 oporowe
-aluminiowa szpula
-naprawdę dobrze wyważony rotor
-podwójna rączka
Takie bajery oferuje firma MITCHEL w swoim kołowrotku o modelu PREMIUM RUNNER 50FR
Okuma ma o 1 łożysko więcej ale niema podwójnej rączki,ma mniejsze przełożenie a poza tym spotkałem się z tym kołowrotkiem i nie byłem zachwycony z niego w porównaniu do różnych modeli Mitchela jakie posiadałem