Ko³owrotek mo¿e mieæ jedno ³o¿ysko i prze¿yæ kilka 15sto ³o¿yskowych. Niestety za 60z³ masz naprawdê niewiele do wyboru Nigdy nie sugeruj sie liczb± ³o¿ysk przy wyborze ko³owrotka.
Paplas napisa³/a:
jak to mowili do 40 zl jest porzadny kolowrotek i sam bylem swiadkiem jak pracuje i co wyciaga
Je¿eli ten kto¶ kto ³owi na ten ko³owrotek zagwarantuje Ci, ¿e ko³owrotek za 40 z³ jest bardzo dobry do spinningu to bierz. Ko³owrotkiem ryb nie ³owimy! a przede wszystkim nie wyci±gamy
Tak wiem, moge miec jak mowisz 15 lozyskowca i i tak moze byc do niczego ale no tak mi mowili doswiadczeniu sasiedzi , ze w wedkarskim do 40-50 zl normalny okumy i bedzie smiga³
Pomóg³: 5 razy Wiek: 29 Posty: 382 Sk±d: Nowa Huta
Wys³any: Nie Sie 03, 2008 21:41
Jak kupisz u¿ywanego m³ynka na przek³adni ¶limakowej, to spokojnie pospinningujesz pare lat - ale w nowym mynku na to nie licz. A stare, u¿ywane "¶limaki" te¿ maj± swoj± warto¶æ (ABU cardinale po kilkaset pln). Ale mo¿e trafisz na jakiego¶ dziadka, co ju¿ nie ³owi i siê pozbêdzie za bezcen.
_________________ Dopóki pi³ka w grze... to jeden c...
Pomóg³: 25 razy Wiek: 16 Posty: 843 Sk±d: Nowy S±cz
Wys³any: Pon Sie 04, 2008 12:44
Powiem tak - ja mam Jaxona Focusa od czterech lat, to by³ mój pierwszy m³ynek. I dalej dzia³a i to niezawodnie! Kosztowa³ oko³o 60 z³otych. No ale paplas, na szczê¶cie nie licz. Przewa¿nie ko³owrotki za 40-60 z³otych psuj± siê w trakcie bie¿±cego lub na pocz±tku przysz³ego sezonu. Nie ma co w takie inwestowaæ. Lepiej raz, a dobrze, a nie kilka, a ¼le
_________________ Wêdkowanie - ca³y ¶wiat.
Reklamy nie wy¶wietlaj± siê osobom zarejestrowanym.
Mam ten sam kij juz ponad 3 lata i sprawuje sie dobrze , jedyne wady z jakimi sie spotkalem to : po wypadzie na okonie, gdy zacielem szczupaczka 50cm gorna przelotka sie rozwalila, mianowicie oslonka na zylke odpadla i zylka mogla sie szybko przetrzec ale ja szybko wymienilem i smiga cacy / 2 problem to ciezar wyzutu ;/// jest napisane 3-18 g , ale wszystko powyzej 8g rwie zylke ;// i leci gora na 20 metrow ;//
Chialbym sie spytac czy masz podobne problemy co moje ;/ bo moze kupilem jakis felerny egzemplarz ;/ ??????????????????
a co do kolowrotka
Zaopatrzylem sie 3 dni temu w kreciola Abu Garcia Stealth ST2000 za 140 zlociszy
Smiga niesamowicie dlatego powiem tak : Zainwestuj raz a dobrze i bedziesz mial spokoj na kilka lat ^^
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Administracja nie odpowiada za materia³y publikowane przez u¿ytkowników. U¿ytkownik rejestrujac siê na forum w pe³ni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zg³aszaæ do ich autorów.