Poprzedni temat :: Następny temat
Krótko zwięźle i na temat ->> jaki młynek do Aviatora
Autor Wiadomość
jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Sro Lis 26, 2008 20:05   

Kociniak posłuchaj prawda jest taka że za te pieniądze nie kupisz dobrego mlynka do spina na rzekę. Owszem można kupić najlepszy jaki jest dostępny w tych pieniądzach, ale zastanów się czy nie warto poczekać troszkę dozbierać kasy i kupić coś z czego będziesz naprawdę zadowolony i posłuży Ci kilka lat. Taka jest moja opinia.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
kociniak 
Ukleja
Otfin

Wysłany: Czw Lis 27, 2008 08:55   

Jacek czyli śmiem sądzić że według ciebie Spro Passion nie jest dobrym sprzętem czy jest najlepszy w tej cenie ??
Może ty coś możesz mi polecić przecież nie od razu masz doświadczenie ze sprzętem z górnej półki musiałeś od czegoś zacząć tańszego ??

jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Czw Lis 27, 2008 12:37   

Dokładnie Spro pasion jest chyba najlepszym w tej cenie, ale ja nie napisałem Ci że miałem odrazu doświadczenie z towarem z górnej półki tym bardziej że nadal nie mam. Napisałem poprostu że według mnie warto troszkę poczekać odłożyć troszke kasy i kupić coś lepszego np.Spro Red Arca ok 250 zł lub Ryobi Zaubera ok 300 zł. Napewno bedziesz bardziej zadowolony i posłuży Ci dużo dłużej i sprawniej. Pozdrawiam.

Borsuck
Sandacz
spinningista

Wysłany: Czw Lis 27, 2008 19:12   

Cytat:
Borsuck a jakie modele masz na myśli bo chcę coś sprawdzonego żeby nie popełnić błędu i kupić jakiś kicz albo niedorobiony model
W okumach cieszy mnie to że 5 lat gwarancji ale czy to jest na całość mechanizm itd. czy tylko na wybrane części ??

Daiwa nr. 1 - "exceller plus" - ale to dużo wyższa półka cenowa niż Cię interesuje. Na szczęście mi się tego bubla udało sprzedać z niewielką stratą. Ostatnio kupiłem multik daiwy - kawał syfu (kultura pracy), ale wziąłem go za cenę jaxona casting expresa, więc nie powinienem narzekać. Ogólnie jakość wykonania w daiwie = dno totalne, tego już nawet zabawką z odpustu nie da się nazwać. :[
O Shimano takie zdanie mam już od dawna, ale nie będę wypisywał moich historii z tą firmą, bo szkoda klawiatury. Dla mnie teraz niekwestionowanym numerem 1 pośród młynków jest firma TICA - multika niskoprofilowego tej firmy też muszę przez zimę poszukać.
Kup SPRO passion a nie sugeruj się nazwami i bzdurami typu "gwarancja 5 lat" - żadna okuma za tyle kasy nie wytrzyma regularnego spinningu nawet przez dwa lata i nikt Ci nie uzna żadnej reklamacji.

xabretm 
Karaś

Wysłany: Czw Lis 27, 2008 20:27   

Niezłe są też Dragony serii ViperFD, sporo tego sprzętu mają ludzie u mnie w okolicy i nie zauważyłem, żeby ktoś narzekał. A młynki naprawdę niedrogie. Sam też mam 2 Dragony, ale są to kołowrotki z tylnym hamulcem (Viper RD i Legend RD) i tych raczej do spinningu bym nie polecał, bo maja upierdliwe hamulce właśnie.

Edit: Ale zgadzam się z kolegami co do kwestii dokładnego zastanowienia się czy nie lepiej odłożyć i kupić coś mocniejszego. Na podstawie swoich doświadczeń mogę powiedzieć, że warto. Też chciałem oszczędzić, kupiłem DAM Quick za ok 120zł i po 2 miesiącach nie chciałem już na ten młynek patrzeć, wróciłem do Legenda. Teraz kupiłem SPRO RED i życie stało się prostsze ;) .

kociniak 
Ukleja
Otfin

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 09:29   

No cóż tak zrobię trzeba narzeczoną troszkę oszukać co do ceny i do sklepu ale kupię jednak spro pasion lub red arca zobaczę co mi lepiej w dłoni leży ale skłaniam się ku passion już nie patrząc na cenę

Pozdr i dzięki za pomoc chłopaki :radocha:

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 09:41   

Chłopie Red a Passion do dwie różne bajki :) Jedno i drugie Spro ale dwie różne klasy. Jak już masz oszukiwać (do czego nie namawiam :D ) to bierz Red Arca.

jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 21:17   

O widzę że pojawił się drażliwy temat Excelera :) A ja powiem tak mam i nie narzekam :)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 21:47   

Jacek nie łowiłem tym kołowrotkiem, ale wziąłem kilka egzemplarzy do ręki i byłem przerażony przede wszystkim wykonaniem tego kołowrotka :szok: nie dałbym tylu pieniędzy za ten kołowrotek. Miałem kupic ten kołowrotek w ciemno ale coś mnie podkusiło żeby jeszcze sprawdzić i dobrze że sprawdziłem :/

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
jacek23 
Węgorz
spining it`s my life

Wysłany: Sob Lis 29, 2008 16:38   

Borys każdy ma swoje zdanie ja mam Excelera Plus 3000 i naprawde nie narzekam łowie nim szczypaki i jest ok. :)

Odpowiedz do tematu