Kociniak posłuchaj prawda jest taka że za te pieniądze nie kupisz dobrego mlynka do spina na rzekę. Owszem można kupić najlepszy jaki jest dostępny w tych pieniądzach, ale zastanów się czy nie warto poczekać troszkę dozbierać kasy i kupić coś z czego będziesz naprawdę zadowolony i posłuży Ci kilka lat. Taka jest moja opinia.
_________________ Wędkarstwo to choroba całe szczeście że nie stwierdzono przypadków smiertelnych
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Jacek czyli śmiem sądzić że według ciebie Spro Passion nie jest dobrym sprzętem czy jest najlepszy w tej cenie ??
Może ty coś możesz mi polecić przecież nie od razu masz doświadczenie ze sprzętem z górnej półki musiałeś od czegoś zacząć tańszego ??
Dokładnie Spro pasion jest chyba najlepszym w tej cenie, ale ja nie napisałem Ci że miałem odrazu doświadczenie z towarem z górnej półki tym bardziej że nadal nie mam. Napisałem poprostu że według mnie warto troszkę poczekać odłożyć troszke kasy i kupić coś lepszego np.Spro Red Arca ok 250 zł lub Ryobi Zaubera ok 300 zł. Napewno bedziesz bardziej zadowolony i posłuży Ci dużo dłużej i sprawniej. Pozdrawiam.
_________________ Wędkarstwo to choroba całe szczeście że nie stwierdzono przypadków smiertelnych
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 19:12
Cytat:
Borsuck a jakie modele masz na myśli bo chcę coś sprawdzonego żeby nie popełnić błędu i kupić jakiś kicz albo niedorobiony model
W okumach cieszy mnie to że 5 lat gwarancji ale czy to jest na całość mechanizm itd. czy tylko na wybrane części ??
Daiwa nr. 1 - "exceller plus" - ale to dużo wyższa półka cenowa niż Cię interesuje. Na szczęście mi się tego bubla udało sprzedać z niewielką stratą. Ostatnio kupiłem multik daiwy - kawał syfu (kultura pracy), ale wziąłem go za cenę jaxona casting expresa, więc nie powinienem narzekać. Ogólnie jakość wykonania w daiwie = dno totalne, tego już nawet zabawką z odpustu nie da się nazwać.
O Shimano takie zdanie mam już od dawna, ale nie będę wypisywał moich historii z tą firmą, bo szkoda klawiatury. Dla mnie teraz niekwestionowanym numerem 1 pośród młynków jest firma TICA - multika niskoprofilowego tej firmy też muszę przez zimę poszukać.
Kup SPRO passion a nie sugeruj się nazwami i bzdurami typu "gwarancja 5 lat" - żadna okuma za tyle kasy nie wytrzyma regularnego spinningu nawet przez dwa lata i nikt Ci nie uzna żadnej reklamacji.
_________________ Dopóki piłka w grze... to jeden c...
Niezłe są też Dragony serii ViperFD, sporo tego sprzętu mają ludzie u mnie w okolicy i nie zauważyłem, żeby ktoś narzekał. A młynki naprawdę niedrogie. Sam też mam 2 Dragony, ale są to kołowrotki z tylnym hamulcem (Viper RD i Legend RD) i tych raczej do spinningu bym nie polecał, bo maja upierdliwe hamulce właśnie.
Edit: Ale zgadzam się z kolegami co do kwestii dokładnego zastanowienia się czy nie lepiej odłożyć i kupić coś mocniejszego. Na podstawie swoich doświadczeń mogę powiedzieć, że warto. Też chciałem oszczędzić, kupiłem DAM Quick za ok 120zł i po 2 miesiącach nie chciałem już na ten młynek patrzeć, wróciłem do Legenda. Teraz kupiłem SPRO RED i życie stało się prostsze .
No cóż tak zrobię trzeba narzeczoną troszkę oszukać co do ceny i do sklepu ale kupię jednak spro pasion lub red arca zobaczę co mi lepiej w dłoni leży ale skłaniam się ku passion już nie patrząc na cenę
Jacek nie łowiłem tym kołowrotkiem, ale wziąłem kilka egzemplarzy do ręki i byłem przerażony przede wszystkim wykonaniem tego kołowrotka nie dałbym tylu pieniędzy za ten kołowrotek. Miałem kupic ten kołowrotek w ciemno ale coś mnie podkusiło żeby jeszcze sprawdzić i dobrze że sprawdziłem
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.