Wysłany: Pon Sie 04, 2008 12:24
Ja jeszcze dopowiem, że wybrałbym raczej Spro Passion, a tak jak Barteq powiedział, są dwie wersje Match i zwykły. Co do wielkości to ja do spinningu uznaję tylko wielkość 2000.
Z tych trzech co teraz podałeś to bez wahania wziąłbym Spro.
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 20:51
Ja bym wziął 720, ale to już zależy od preferencji wędkarza. Niektórzy lubią lżejsze młynki, niektórzy cięższe. Ja - oczywiście pod względem spinningu - zaliczam sie do tych pierwszych
Nie chodzi o ciężar tylko pojemność szpuli Jarku. Poza tym większe kołowrotki maja z reguły mocniejsze przekładnie a przy spinningowaniu jest to bardzo istotne.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Witam,
Ja piszę dalej w tym wątku, bo tematów jest sporo, a w koło macieja chodzi o to samo.
Ja potrzebuje młynka powiedzmy do 150 do feeder'a lub spinningu. Ogólnie będę potrzebował dwa młynki. Bo teraz mam jeszcze słaby kij na feeder'a, ale planuję zakup mocnego kija. A obecny Jaxon zostanie mi do spinningu. I jestem w stanie kupić dwa takie same o ile powiecie, że to ma sens, bo do feedera ponoć aż taki dobry kołowrotek nie jest potrzebny.
Zastanawiam się nad:
SPRO IGNYT 800 ( z 2008 ) Spro Passion SPRO Inspiration ( z 2008 ) Okuma Aquios ( z 2008 ) Okuma Avenger
Okuma i jej 5 lat gwarancji do mnie przemawia. A poza tym też dużo osób poleca na forum młynki tej firmy. A Ignyt 800, jak i Inspiration, cena podobna do Passion, jakiś nowszy, to też się zainteresowałem. Proszę o poradę. I o ile ktoś jest w stanie, to nawet jeśli SPRO jest lepszy od Okumy, to czy mimo wszystko nie warto ze względu na gwarę wziąć Okumę, czy ta cała gwarancja Okum'y to tylko marketing?
I do tego, czy do feeder'a też brać taki lepszy kołowrotek, czy jakiś tańszy spokojnie sobie poradzi? Oczywiście z chęcią zobaczę też inne dobre propozycje.
I też nie chcę śmiecić, ale jak nikt nie zgłosi sprzeciwu, to od razu w tym temacie bym poruszył, jakiego feeder'a "kij" wybrać do tego zestawy z tym młynkiem? Mam kilka własnych propozycji także, bo czytałm już...