Wysłany: Wto Cze 17, 2008 21:33 Problem Z Kolowrotkiem. Awaria?
Witam.
Zamowilem sobie kolowrotek Konger Aviator 510RD. Wiem, ze nie jest to cudo. Zaplacilem za niego 50zl.
Mam natomiast ogromny problem. Nie rusza sie szpula gora/dol przy zwijaniu. Stracilem przez to ok. 50 m dobrej zylki. Da sie jakos naprawic aby szpula sie poruszala, czy ten kolowrotek nadaje sie juz tylko do wymiany?
Prosze was o pomoc
Pisz staranniej. Używaj polskich znaków. mod
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Musisz go rozkręcić i sprawdzić czy na wodziku nie odkręciła się śrubka która przytrzymuje blaszkę mocująca wodzik. Możesz najpierw ściągnąć szpulę i sprawdzić czy trzpień na którym umocowana jest szpula nie wysuwa się.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Prawdopodobnie to błahostka. Zrób tak jak Borys radzi. Jeśli masz zmysł majsterkowicza poradzisz sobie bez trudu. W kołowrotu takim jak twój to nie może być coś poważnego.
_________________ Zapraszam do mojej wirtualnej kuchni www.pychotka.pl