A więc tak, mam zamiar kupić młynek do spina. Przedział 100-150 złotych. Podaję tu kilka kołowrotków i proszę o wypowiedzenie się na ich temat i podpowiedź, który będzie najodpowiedniejszy, najmniej awaryjny itp. Oto lista młynków i linki:
Ja mam Okume Travertine od bodajże dwóch miesięcy. Jako że szkoła no i 2 miesiące to nie za dużo czasu to nic na razie o niej powiedzieć szerzej nie mogę. Jednak póki co spisuje się znakomicie. Lekka praca, precyzyjny hamulec. Ale jak już wspomniałem mam ten kołowrotek dość krótko( z rybek to kilkadziesiąt okoni, i szczupak 65cm).
Okuma Zeon ale Spro to świetna firma i ten kołowrotek również może być bardzo dobry jednak go nie posiadam. Okuma pracuje cicho ale ma minimalne luzy na korbce i rotorze - przynajmniej mój.
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 17:51
Bardzo mi zależy jeszcze właśnie na ocenie tego Spro, bo polecał mi go Szisz i chcę jeszcze się o nim co nieco dowiedzieć. Z drugiej strony chciałbym tę firmę wypróbować. Więc jeśli jest ktoś, kto posiada tego spro, to proszę bardzo o opinię na jego temat
Spro Passion oczywiście posiadam, ale wersję Match i używam go przy odległościówce. Niestety nie powiem jak będzie się sprawdzał w spinningu ponieważ te dwie metody niewiele maja ze sobą wspólnego pod względem użytkowania kołowrotka. Jednak myślę że sprawdzi się w lekkim spinningu bez problemu. Spro robi naprawdę przyzwoite kołowrotki za małe pieniądze.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Borys czy używasz tego kołowrotka:????
http://www.allegro.pl/ite...d740_match.html SPRO PASSION FD740 MATCH
Właśnie poszukuję czegoś solidnego na moją ulubioną odległościówkę.