Poprzedni temat :: Następny temat
RED ARC czy SHIMANO SUPER GT?

Który?
RED ARC 10300
58%
 58%  [ 7 ]
SHIMANO SUPER 2500 GT-RB
41%
 41%  [ 5 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Delfin 
Płoć

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 00:23   

Widze że większość z was preferuje firmę "shimano" ale czy inne firmy są złe?Mam tu na myśli Shakespear and Daiwa.!!!

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
zanderek 
Moderator

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 08:39   

Lisek napisał/a:
Qba napisał/a:
Produkty Shimano sa lepsze jakoscią, a nie napisem :)

Słusznie Qba :)

Niemam zamiaru polemizować nad jakością Shimano ale jeszcze raz napisze że gdy używałem Shimano (były to jeszcze kołowrotki Shimano produkowane w Japoni) to po dwóch sezonach nie nadawało się ono do dalszego używania jako kołowrotek spinningowy ze względu na luzy jakich dostało a Spro nadal ma się dobrze po dwóch latach więc czy aby napewno Shimano jest lepszej jakości ?
Co do pytania Delfina to Daiwa jest bardzo dobrą firmą i napewno w produkcji kołowrotków chyba najlepszą ale te jej lepsze kołowrotki osiągają kosmiczne ceny choć te tańsze też nie są złe np.Daiwa Laguna i są bardzo dobrą konkurencją dla kołowrotków w tym przedziale cenowym.
Co do kołowrotków Shakespear to niemoge ich oceniać bo używałem tylko jednego kilkanaście lat temu i wtedy był to naprawdę niezły kołowrotek.

maniak 
Szczupak

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 11:00   

Trochę sie mieszam z waszymi odpowiedziami więc założyłem ankietę i zapraszam do głosowania :wink:

Qba
Sandacz

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 11:39   

Cytat:
Widze że większość z was preferuje firmę "shimano" ale czy inne firmy są złe?Mam tu na myśli Shakespear and Daiwa.!!!

Dyskusja toczy sie o to czy lepsze jest Shimano czy Spro, dlatego nieustępliwie mowie, ze Shimano ma lepszą jakosc produktów, jak i stosunek CENY do JAKOSCI. Daiwa jest bardzo dobrą firmą, ale tak jak powiedział Zanderek, kołowrotki osiągają masakryczne ceny i nie każdego poprostu stac, aby zakupic sobie kręcioł Daiwy. Shimano ma tez tańsze modele takie jak Catana, które również podbiły rynek.

maniak 
Szczupak

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 12:33   

Darson i Qba byście mogli napisać jakie kołowrotki Shimano posiadacie w swojej kolekcji?(i jak sie sprawują)
Będę bardzo wdzięczny :wink:

lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 12:50   

Cytat:
Darson i Qba byście mogli napisać jakie kołowrotki Shimano posiadacie w swojej kolekcji?(i jak sie sprawują)

Najlepiej jeśli koledzy opisaliby to w dziale z recenzjami i wrażeniami na temat sprzętu. Wtedy byłby z tego większy pożytek.

Lisek 
Szczupak
pstrąg

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 13:03   

Tu masz moją recenzję Shimano Catany. To wprawdzie inna półka niż Super GT, ale daje jakiś pogląd na kołowrotki Shimano.

maniak 
Szczupak

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 13:11   

Lisek napisał/a:
Tu masz moją recenzję Shimano Catany. To wprawdzie inna półka niż Super GT, ale daje jakiś pogląd na kołowrotki Shimano.
Dzięki czytałem już dwa razy.Posiadam Catane 2500 RA i nie jest to zły kołowrotek, ale teraz używam go od 2 lat do lekkiej gruntówki i trochę chodzi głośniej, ale za tą cenę naprawdę dobry kręciołek :wink:

Qba
Sandacz

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 12:03   

Posiadam Catane, Nexave i Super 1500GT-RA i na żaden z nich nie potrafiłbym powiedziec złego słowa.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
marcelino 
Płoć
NarewOstrołęka-Duma Kurpi

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 14:17   

Powiem tylko tyle, ja mam StradicaX GTM2500 (made in japan)łowie na niego 3 lata spisuje sie niezawodnie jest poprostu najlepszy w swojej klasie,nie mam co do niego zarzutów.Kupiłem go od kumpla który łowił na niego przez 2 lata.Jest to kołowrotek którym przy dobrej eksploatacji i właściwym użytkowaniu można łowić przynajmiej przez 10 sezonów,tak myślę ponieważ znam użytkownika stradica który używa go przez 8 lat i nie ma do niego żadnych zastrzeżeń.A co do pytania głównego bez wątpienia wybrał bym shimaniaka :okok:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi