Produkty Shimano sa lepsze jakoscią, a nie napisem
Słusznie Qba
Niemam zamiaru polemizować nad jakością Shimano ale jeszcze raz napisze że gdy używałem Shimano (były to jeszcze kołowrotki Shimano produkowane w Japoni) to po dwóch sezonach nie nadawało się ono do dalszego używania jako kołowrotek spinningowy ze względu na luzy jakich dostało a Spro nadal ma się dobrze po dwóch latach więc czy aby napewno Shimano jest lepszej jakości ?
Co do pytania Delfina to Daiwa jest bardzo dobrą firmą i napewno w produkcji kołowrotków chyba najlepszą ale te jej lepsze kołowrotki osiągają kosmiczne ceny choć te tańsze też nie są złe np.Daiwa Laguna i są bardzo dobrą konkurencją dla kołowrotków w tym przedziale cenowym.
Co do kołowrotków Shakespear to niemoge ich oceniać bo używałem tylko jednego kilkanaście lat temu i wtedy był to naprawdę niezły kołowrotek.
Widze że większość z was preferuje firmę "shimano" ale czy inne firmy są złe?Mam tu na myśli Shakespear and Daiwa.!!!
Dyskusja toczy sie o to czy lepsze jest Shimano czy Spro, dlatego nieustępliwie mowie, ze Shimano ma lepszą jakosc produktów, jak i stosunek CENY do JAKOSCI. Daiwa jest bardzo dobrą firmą, ale tak jak powiedział Zanderek, kołowrotki osiągają masakryczne ceny i nie każdego poprostu stac, aby zakupic sobie kręcioł Daiwy. Shimano ma tez tańsze modele takie jak Catana, które również podbiły rynek.
Tu masz moją recenzję Shimano Catany. To wprawdzie inna półka niż Super GT, ale daje jakiś pogląd na kołowrotki Shimano.
Dzięki czytałem już dwa razy.Posiadam Catane 2500 RA i nie jest to zły kołowrotek, ale teraz używam go od 2 lat do lekkiej gruntówki i trochę chodzi głośniej, ale za tą cenę naprawdę dobry kręciołek :wink:
Powiem tylko tyle, ja mam StradicaX GTM2500 (made in japan)łowie na niego 3 lata spisuje sie niezawodnie jest poprostu najlepszy w swojej klasie,nie mam co do niego zarzutów.Kupiłem go od kumpla który łowił na niego przez 2 lata.Jest to kołowrotek którym przy dobrej eksploatacji i właściwym użytkowaniu można łowić przynajmiej przez 10 sezonów,tak myślę ponieważ znam użytkownika stradica który używa go przez 8 lat i nie ma do niego żadnych zastrzeżeń.A co do pytania głównego bez wątpienia wybrał bym shimaniaka