Poprzedni temat :: Następny temat
RED ARC czy SHIMANO SUPER GT?

Który?
RED ARC 10300
58%
 58%  [ 7 ]
SHIMANO SUPER 2500 GT-RB
41%
 41%  [ 5 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
maniak 
Szczupak

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 17:55   

marcelino napisał/a:
Powiem tylko tyle, ja mam StradicaX GTM2500 (made in japan)łowie na niego 3 lata spisuje sie niezawodnie jest poprostu najlepszy w swojej klasie,nie mam co do niego zarzutów.Kupiłem go od kumpla który łowił na niego przez 2 lata.Jest to kołowrotek którym przy dobrej eksploatacji i właściwym użytkowaniu można łowić przynajmiej przez 10 sezonów,tak myślę ponieważ znam użytkownika stradica który używa go przez 8 lat i nie ma do niego żadnych zastrzeżeń.A co do pytania głównego bez wątpienia wybrał bym shimaniaka :okok:
Ok wierze tobie.Mój tato posiada od 10 lat GT3010 i GT3000 i chodzą bez zastrzeżeń.
Może w końcu ktoś mi wybierze dobry model SHIMANO do 400 zł:)Jest dość dużo tych modeli GT-RA;GT-RB;GTM-RA;GTM;RB.Nie wiem który będzie ok.
Będę go używać nad Wisła w dość mocnym nurcie(łowiąc klenie i bolenie)więc musi posiadać moc.
Może tego?
http://podsplawikiem.pl/s...ath/36_35_78_91
Może Qba albo, ktoś kto posiada w tych segmentach cenowy Shimano mi coś podpowie:)
Z góry dzięki:)

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Qba
Sandacz

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 21:23   

Stradic 2500 bedzie dobry :) Nawet bardzo :)

marcelino 
Płoć
NarewOstrołęka-Duma Kurpi

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 21:39   

GT od GTM różni się przełożeniem dlatego GTM będzie szybciej nawijał żyłkie lub plecionkię ponieważ ma wyższe przełożenie.RA to modele starsze natomiast RB to modele z 2007r.ja na twoim miejscu wybrał bym pomiędzy Super GTM 2500 RB lub Stradic GTM 2500 RB,jednak raczej wybrał bym Stradica ponieważ ma jedno łożysko więcej od SGTM a różnica pomiędzy cenami tych modeli jest naprawdę niewielka.

maniak 
Szczupak

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:19   

OK dzięki :wink:
Powiedzmy, że biorę Stradica GTM 2500 RB. :wink:
Nigdy nie miałem kołowrotka z tak dużym przełożeniem i dlatego takie małe 2 pytanka:
1.Gdzie się sprawdza kołowrotek z takim przełożeniem?(Na łowienie w średnim i szybkim nurcie?)
2.Czy nie straci swojej mocy?
Sorki za taki szereg pytań, ale w moim sklepie wędkarskim nie ma tego modelu i chciałbym takie rzeczy wiedzieć przed zakupem. :wink:

marewel 
Ukleja

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:20   

Twister teraz pomysl czy Stradic'a kupisz na 300zl?Odpowiedz brzmi nie,ale wlasnie tyle kosztuje Spro RED ARC i to jest lepszy kolowrotek od kazdego shimano za 300zl.A najlepiej kup sobie super gt i spro i wtedy zobacczysz ktory jest lepszy.

marcelino 
Płoć

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:39   

większe przełożenie sprawdza się np podczas łowienia Boleni kiedy trzeba szybko prowadzić wabik,ale ogólnie uważam że kołowrotek spinningowy powinien mieć możliwie największe przełożenie
PS.Marawel może Spro RA jest lepszy od tańszych modeli np.Catana lub Nexave ale nie jest napewno lepszy od Stradica i osobiście uważam że lepiej kupić Shimaniaka nawet jeżeli będzie o 100 droższy

maniak 
Szczupak

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:48   

marewel napisał/a:
Twister teraz pomysl czy Stradic'a kupisz na 300zl?Odpowiedz brzmi nie,ale wlasnie tyle kosztuje Spro RED ARC i to jest lepszy kolowrotek od kazdego shimano za 300zl.A najlepiej kup sobie super gt i spro i wtedy zobacczysz ktory jest lepszy.
Może i tak jest, ale Stradic GTM 2500 RB kosztuję ok 450 zł(nowy 2007r.)
http://fishing-mart.com.p...er=35&kind=1369
To badziewie to nie jest :wink:

marcelino 
Płoć

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:58   

Twister ale pamiętaj że nie zawsze cena idzie w parze z jakością(oczywiście nie mówię o stradi'cu)

maniak 
Szczupak

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 23:01   

marcelino napisał/a:
Twister ale pamiętaj że nie zawsze cena idzie w parze z jakością(oczywiście nie mówię o stradi'cu)
Tak wiem, ale o zakup Shimano się nie boje bo u mnie wszyscy w rodzinie mają Shimano, którzy łowią na spinn'a; :wink:

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 07:35   

Ciągle Shimano i Shimano, ale pragnę zauważyć, że w ankiecie 7:3 prowadzi Spro...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi