Wysłany: Sro Mar 19, 2008 18:58 serwis okumy
Witam. Nie wie ktoś tutaj może czy w Krakowie istnieje jakiś serwis okumy? Koledze się schrzanił kręcioł i nie ma drugiego - chciał oszczędzić czas na odsyłanie i samemu zanieść do serwisu. Wiem, ze serwis ma obowiązek się zająć czyms takim jeśli kręcioł jest na gwarancji. W googlu nic nie znalazłem na temat serwisów.
_________________ Dopóki piłka w grze... to jeden c...
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Wydaje mi się, ze jeśli kołowrotek jest na gwarancji a pewnie jest bo Okuma daje 5 lat, to trzeba oddać za pośrednictwem sklepu. Takie są procedury. I niestety czas oczekiwania minimum 3 tygodnie. Serwis Okumy jest chyba jeden w Polsce. Nawet jeśli byłby akurat w Krakowie to raczej nie przyjmą od Ciebie. Musi wysłać to sklep.
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 14:24
Serwis musi przyjąć w takim wypadku ;-) (patrz prawo handlowe), ale sprawa się już rozwiązała - kołowrotek naprawiony domowym sposobem :-)
Dzięki za odpowiedź anyway :-)
_________________ Dopóki piłka w grze... to jeden c...
Serwis musi przyjąć w takim wypadku ;-) (patrz prawo handlowe), ale sprawa się już rozwiązała - kołowrotek naprawiony domowym sposobem :-)
Dzięki za odpowiedź anyway :-)
To i ja dodam swoje "trzy grosze" w tym temacie, miałem podobny przypadek ale z Shimano młynkiem,chciałem bezpośrednio oddać młynek do serwisu,niestety w serwisie powiedziano mi ze powinienem kołowrotek oddać do sklepu w którym go zakupiłem oraz dołączyć opis co sie dzieje nie dobrego z tym kołowrotkiem ,a sklep przekazuje taki kołowrotek do serwisu,taka jest podobno procedura,skoro kołowrotek został naprawiony domowym sposobem to trzeba liczyć się z tym ze gwarancja może "przepaść"
_________________ With nature as with love for woman when not cherish die
Procedura składania zgłoszeń reklamacyjnych, jest ustalana zazwyczaj przez producenta. Najczęściej jednak, jest to załatwiane przez placówkę w której był zakupiony towar. Termin realizacji reklamacji, waha się od tygodnia do trzech tygodni, od momentu dostarczenia do serwisu. Są przypadki, kiedy klient może bezpośrednio zgłosiś reklamację do serwisu, ale tylko i wyłącznie jeżeli producent zaznaczył to w karcie gwarancyjnej. Wtedy procedura jest taka: - klient wypełnia zgłoszenie reklamacyjne, dostarczone przy zakupie produktu, telefonicznie lub faxem składa to zgłoszenie a producent wysyła do niego kuriera który odbiera i dostarcza produkt reklamowany do serwisu na koszt serwisanta.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!