Wysłany: Nie Lis 04, 2007 21:04 SHIMANO NEXAVE 2500/DRAGON FD 730 IX
Hej wszystkim!Kompletuje właśnie zestaw spinningowy na średnie szczupaki.Zaczynam od kołowrotka.Zastanawiam sie między SHIMANO NEXAVE 2500 a DRAGON FD 730 IX.Co o nich sądzicie?Może macie lepsze warianty.Mam do wydania 200zł.Pozdrawiam.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
A ja za to nie polecam Dragonów.Mam Team Dragona FD 930i trochę wyższa półka, ale kołowrotek po 1 miesiącu ma luzy,stuka i chodzi jak traktor więc radze wybrać coś innego tylko nie mam pojęcia co...Jak takiego złego zdania jak kolega o Shimano nie mam.Mam Techniuma 2500 FA i jest OK.
Hmm...może coś z Daiwy np. Regala.A jeśli mam do wyboru z tych 2 wybrałbym Shimano Nexave.
Ostatnio zmieniony przez maniak Nie Lis 04, 2007 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Zastanawiałem sie jeszcze nad RYOBI ZOUBER (chyba 2000) ale to w ostateczności.Wiem żę to wiekszy wydatek-koło 300zł.I niewiem czy warto.Macie o nim jakieś informacje?
Robercie mogę Ci z czystym sumieniem polecic wymienione przez Twistera kołowrotki Spro. Jako ciekawostkę powiem ci że Spro jest taką jakby "wypadkową osiągnięc technicznych" kilku dużych firm produkujących kołowrotki i m.in Ryobi. Maja bardzo dobra cenę i są naprawdę świetne!!!!! Naprawdę warto zainwestowac
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!