Poprzedni temat :: Następny temat
shimano stradic
Autor Wiadomość
Punkfish 
Sandacz

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 20:33   

Mój Red przyszedł dzisiaj i po oględzinach jest coś takiego hy :/ doradźcie czy wysyłać czy nie (wiem,że sprzęt powinien w 100% być sprawny lecz bez przesady :P ) mam dylemat

Na gg często niewidoczny.
:( :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

E-mail : bartixxx@poczta.fm

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
dj.slawko 
Ukleja
dj.slawko

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 21:36   

Jak pytasz o radę daj lepsze zdjęcie, bo na tym nic nie widać.

Punkfish 
Sandacz

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 21:45   

Jutro postaram się zrobić lepsze bo wieczorem mój kom nie domaga , pytałem kumpla co ma ten model mówił żeby popier..... i zostawić sobie . To nie wiem już sam :/ :szok:

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:12   

Ja mam cztery kołowrotki Spro i żaden nie miał nawet ryski! Zamawiałem Zandrkowi jeszcze dwa i każdy z nich przyszedł w stanie idealnym, więc albo Cię dj.slawko ktoś zrobił w bambuko albo trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz. Zaznaczam, że wszystkie kołowrotki pracują idealnie i jak na razie nie mam się do czego przyczepić. Dodam jeszcze, że dwa razy już skąpałem Reda i kręci nadal jak złoto :)
Ostatnio zmieniony przez borys Sro Paź 01, 2008 22:24, w całości zmieniany 2 razy  

Kosa 
Moderator

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:17   

Borys napisz gdzie zamawiałeś bo od tego też dużo zależy...

dj.slawko 
Ukleja
dj.slawko

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:20   

Ten mój na sucho też kręci idealnie.Czy zdarzają się podróby,ew. jak poznać czy to oryginał?
Gdzie zamawiałeś swoje?

Punkfish 
Sandacz

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:21   

Nie nie z kreceniem jest wszystko super jedynie ta mała kropeczka odprysku jest . I nie wiem co zrobić , z tym da się żyć , ale i jest to ale jeżeli płace tyle pieniążków to powinien być 100% sprawny jak i wyglądać w 100% sprawnie jutro zobaczę co będzie dalej muszę się z tym przespać .

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:24   

Cytat:
4.plastik chromowany pod korbką jakoś dziwnie odstaje

Jaki plastik chromowany bo teraz nie kumam? Czy aby na pewno kupiłeś Spro Red Arc?

Zrób fotkę i prześlij obadamy jak sprawa się przedstawia. Coś mi tu śmierdzi i to na pewno nie jestem ja :) Być może trafiłeś na jakąś podróbę albo ktoś tego kołowrotka już używał. Oczywiście nie wykluczone że i seryjny model trafił się jakiś felerny ale ile przypadków na 1000 czy nawet 10000 się trafi? Na pewno nie są to kołowrotki kontrolowane tak jak Shimano i nie są robione na dalekim wschodzie tylko w Europie, dlatego jakość tych kołowrotków jest taka jaka jest. Poza tym za 250 zł nie kupisz nawet namiastki kołowrotka a Red jest kołowrotkiem z prawdziwego zdarzenia! I właśnie to jest jego fenomenem!

Swoje zamawiałem na allegro u różnych sprzedawców. Nie trafiłem jeszcze na podróbę.

dj.slawko 
Ukleja
dj.slawko

Wysłany: Czw Paź 02, 2008 05:26   

Za reda dałem 308zł przez neta.U mnie w sklepach kosztują 340-380zł.Zdjęcie postaram się wkleić wieczorem bo zaraz muszę do robótki.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
Borsuck
Sandacz
spinningista

Wysłany: Czw Paź 02, 2008 08:15   

Redy są na allegro nawet po 219 zł. Spadły z ceny, bo to już w koncu konstrukcja sprzed kilku lat. Zapewne wkrótce wyjdzie następca.
Co do tematu wędek z poprzedniej strony - odnośnie wędek staram się nic nie doradzać, bo każdy powienien długość, akcję, dł. dolnika itp. dobierać do własnych preferencji. Jedynym obiektywnym parametrem przy polecaniu, lub odradzaniu kijów powinny być parametry wymierne: materiały z krórych kij jest wykonany (blank, przelotki) i jego cena. Dlatego nikt mi nie wmówi, ze kij jaxona (jakikolwiek) jest dobry, bo to tandeta, w dodatku niekiedy droga. Co z tego, że ktoś jest zadowolony z kija jaxona za 250-400 zł, skoro za te pieniądze można kupić kij lżejszy, na bardziej mięsistym blanku i z lepszymi przelotkami? Dla mnie gadki: "polecam, bo wyjąłem nim sporo ryb i jestem zadowolony" odnośnie kijów to bezsens - to samo można powiedzieć o ruskim teleskopie, wycenić go za 1000 zł i powiedzieć, że "jest super, polecam i wyjąłem nim sporo ryb" - co nie znaczy, ze będzie miał taką wartość i że będzie sens go za tyle kupować. :glupek:

Odpowiedz do tematu